Günün Mesajı

18/12/2016 - RAB’BİN ÖZELLİKLERİ

RAB sevecen ve lütfedendir,
Tez öfkelenmez, sevgisi engindir.

Mezmurlar 103.8

Sevecenlik ve lütuf Kutsal Metinlerde öylesine geçen sözcükler değildir. Rab Tanrımız onları gerçekten uygular çünkü onun varlığı bu niteliklerle doludur. Ayrıca Yaratıcımız öfkelenmekte yavaştır. Sabırlı Tanrıdır. Onun bu ve merhametli olma özelliği bizim için çok iyidir. Rab’bin bu özellikleri bizi güvende tutar. Ona ihtiyacımız olduğu kadar, aynı zamanda ona güvenebileceğimizi de biliriz. Gerektiğinde her zaman onun bize yardımcı olacağını biliriz.

 

Rabbimizin merhametli olduğunu ve şefkat dolu olduğunu bilmek iyidir. Onun özü özel olarak bu iki nitelikten oluşmaktadır. Rab’bin bu özelliği asla tükenmez. Ne kadar istersek o kadar bu özellikleri kullanabiliriz. Göksel Babamız sonsuz olduğu için onun özü de sonsuzdur. Bazı insanlar için Rab’bin artık merhametinin ve şefkatinin tükenebilmesi fikri şeytandan gelir; buna inanmamak için dikkatli olun. Yüce Rab’bin varlığı ve özellikleri sonsuzdur. O her zaman kendisine ihtiyaç duyanlara yardım etmeye hazırdır.

 

Biz ona sadakatsizlik edebiliyoruz ama sevgili babamız asla bize sadakatsizlik etmez (2. Timoteos 2.13). Onun ruhsal karakteri kendi kendisiyle çelişemez. Yüce Rab bir sebepten ötürü merhametsiz olmaya başlarsa kendi kendisini reddetmiş olur. Bu asla olacak bir şey değildir! Bunu bilmek ne kadar güzel değil mi! Onun üstün iyiliği ihtiyaç duyduğumuz her an yardımcımızdır.

 

Göksel Babamızdan uzaklaştığımız zaman Rab ona dönmemizi bekler ve tez öfkelenmez. Müsrif oğlanın hikayesinde babası hep yolları gözlüyor, oğlunun geri dönmesini bekliyordu (Luka 15). Sonunda çocuk geri döndüğünde babası çok sevindi. Çok mutlu oldu. Hak etmemiş olmasına rağmen onun gelişi şerefine şölen düzenledi. Babası bunu iyi bir adam olduğu için yaptı. Umudu ya da sabrı oğlunun akılsızlığına rağmen tükenmemişti.

 

Kim Rab’bin iyiliğini ölçebilir? Tek bildiğimiz şey bu iyiliğin devasa olduğudur. Yukarıda bahsettiğimiz hikayeye dönecek olursak; bu genç oğlan babasının mirasının yarısını almış, şehvet peşinde koşarak onu boşa harcamıştı. Ama buna rağmen geri döndüğünde onun için hoş geldin ziyafeti düzenlendi ve babası onu cezalandırmadı. Çünkü babası için geri dönmüş olması, yol açtığı bütün ziyandan daha önemliydi.

 

Rab’bin bu muhteşem özelliklerini tanıdığımızda ve tamamen anladığımızda (merhamet ve şefkat) hemen güvende hissederiz ve her ihtiyaç duyduğumuzda onlardan yararlanabileceğimizi biliriz. Müsrif oğlanın hikayesi İsa Mesih tarafından anlatılmıştır ve çok teşvik edicidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares