Günün Mesajı

19/12/2016 - ZORLUKLAR KARŞISINDA BİLGECE DAVRANMALIYIZ

Kızmaktan kaçın, bırak öfkeyi,
Üzülme, yalnız kötülüğe sürükler bu seni.

Mezmurlar 37.8

İhanete uğramış olanlar, kötü muamele görenler, hatta cinsel tacize uğramış olanlar, bilgece bir tavır takının: Yüreklerinizde öfke beslemeyin. İnsanlar bir şeyden dolayı öfkelenebilir ama intikam peşinde koşmamalıdır, öç iyi değildir. Bu yüzden başka insanlara sadece iyilik yapmamız gerekir. Şikayetinizi adil yargıç ve gerçek Tanrı olan Rab’be götürün. Öfkelendiniz mi? Rab’be bunu anlatın. Rab öcünüzü alır. Bunu yaptığınızda artık daha fazla öfke hissetmezsiniz ve size karşı işlenen suçlar da bağışlanır. Bunun sonucu muhteşem olur: Esenlikli ve huzurlu bir hayat yaşarsınız. Dahası, Rab tarafından onun sesine kulak verdiğiniz için ödüllendirilirsiniz.

 

Hiç bir arkadaşınız, sevdiğiniz ya da eşiniz tarafından ihanete uğradınız mı? Bu acı çok büyük bir acıdır ve kesinlikle katlanılmaz. Sanki dünya ortadan ikiye ayrılmıştır. Öfke ve nefret yüreğinizde büyümeye başlar. Rab’bin Sözüne uymayanların öz denetimleri olmaz ve intikam planları yapmaya başlarlar. Bu tuzak öyle büyüktür ki ihanete uğramanızdan daha yıkıcı sonuçlar getirir. İntikam planları yaptığınızca öfkeye kapılır, sonunu düşünmediğiniz şeyler yaparsınız.

 

Sakin olun ve dua edin! Tekrar esenlik hissedene kadar dua edin. Sonra Kutsal Metinlerde size gösterilen çözümü uygulayın ve doğru kararlar verin. Öfkeyi bırakın! Kızmaktan kaçın! Belki bu çatışmada masum taraf sizsiniz. Ama yine de duygularınıza kapılmamalısınız. Yoksa suçlu taraf olabilirsiniz. Öfke ve nefret asla yüreğinizi yönlendirmemelidir. Kutsal Ruh’un her konuda nihai yargıyı getirmesine fırsat verin.

 

Eğer kırıldınız ya da zarar gördünüz diye şeytanın hayatınızı kontrol etmesine izin verirseniz bundan hiçbir iyi sonuç çıkmaz. Çünkü ne zaman kötü şeyler yapsanız bir tür ceza ile karşılaşırsınız. Bu yüzden yanlış şeyler yapmamaya dikkat edin. Öç hakkı sadece Rab Tanrımıza aittir. O adil bir şekilde yargılar. Yapacak en iyi şey, durum ne kadar üzücü olursa olsun Kutsal Ruh’u çağırmak tamamen bedeninizi ona teslim etmektir. Özellikle karışık durumlarda yapılabilecek en bilgece şey bu olur.

 

Hristiyanlardan iyi işler yapmaları bekleniyor. Düşmanlarımız da zaten iyiliğin sadece Rab Tanrımızla birlikte yürüdüğümüzde yapılabileceğini biliyorlar. Ama size şunu soruyorum: ‘Eğer bizi öfkelendirenlere aynı misliyle karşılık verirsek, bu kayıp insanlar nasıl bir mesaj alacaklar?’ Tanrısal sevgiyi nasıl hissedecekler. Eğer biz kendimizi intikam ruhuna teslim ediyorsak verdiğimiz mesaj onların hayatlarını nasıl değiştirebilir?

 

İşin sırrı her şeyi Rab’bin ellerine teslim etmektir. Bize yapılan kötülükleri Rab’be getirelim. Bundan dolayı ödüllendiriliriz. Rab sizi ödüllendirecektir. Şikayetinizi adil Yargıcın önüne getirin. O zaman olan biten her şey geçmişte kalır. Artık öfke duymazsınız. Kimseye karşı kin beslemezsiniz. Böyle hisler sadece sıkıntıların çoğalmasına yol açarlar.

 

Kutsal Metinlerin öğrettiklerini dikkatle dinleyin. Böylelikle alacağınız ödül gördüğünüz zarardan çok daha büyük olacak.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares