Günün Mesajı

20/12/2016 - RAB’BİN HİSLERİ VARDIR

Çünkü öfkesi bir an sürer,
Lütfu ise bir ömür;
Gözyaşlarınız belki bir gece akar,
Ama sabahla sevinç doğar.

Mezmurlar 30:5

Rab’bimiz hisleri olan bir Tanrıdır. Rab halkının kötü işler yaptığını gördüğünde çılgına döner. Ama öfkesi geçtiğinde yeniden bizimle ilgilenmeye başlar. Hayatınızda Rab’bin bu iyi tavrının örneklerini görebilirsiniz. Sizi bir süre terk etmiş bile olabilir. Gecenin ne kadar korkunç olduğunu anlayın diye bazen bunu yapabilir. Ama sonra sabah olur ve Rab sevinciyle birlikte gelip sizi ayağa kaldırır, hayatınızı tazeler.

 

Kalbinizin derinlerinde İsa’ya iman etme isteği duyduğunuzda Rab’bin iyiliği hayatınızda etkin oluyor demektir. Rab’be yakın olma fırsatını kaçırmamalısınız. Rab’bin hayatınızda etkin olmasına izin ermelisiniz. Onu tanıdıkça Rab’bin de hisleri olduğunu anlayacaksınız. Rab hayatınızdaki başarılardan mutlu olduğu gibi, yanlışlarınızdan dolayı üzülür. Ona itaat ettiğinizde güçlenirsiniz çünkü Rab’bin sevinci sizin gücünüzdür (Nehemya 8.10). Şimdi dinleyin! Bunun tersi de doğrudur. Eğer Rab’bi hor görür ya da onun buyruklarına uymazsanız gücünüz azalır ve düşman en akılsızca ya da zayıf haliyle bile sizin düşüp acı çekmenize yol açabilir.

 

Asla Rabbimizi üzmezsek bu bize çok iyi hissettirir! Ama yaptığımız yanlışlar Rab’bi üzer ve bu hiç iyi değildir. Bazılarımız Rab’bi öfkelendiren çok kötü şeyler yaparız. Kimse Rab’bi öfkelenmiş bir halde görmek istemez değil mi? Ama diyelim ki Rab’bin size çok ama çok kızmasına yol açacak bir şey yaptınız. Umudunuzu kaybetmeyin. Günahınızı ona itiraf edin. Bağışlanma isteyin. Emin olun ki Rab’bin esenliğini hissedecek, yüreğinizde sevinç duyacaksınız. Ne zaman bu iki hissin varlığını fark ederseniz Rab’bin kendisiyle olan ilişkinizi düzelttiğini anlayabilirsiniz.

 

Kimse Rab’bin üzgünlüğünü anlayamaz. Ama kesin olan bir şey vardır. Bu bizim aptallığımız yüzünden olur. Ama Musa’nın çöldeki İsrailliler için birçok kez yaptığı gibi, samimi bir dua ile yapılan tövbe Rab’bin öfkesini yumuşatır. (Çölde Sayım 14:19). Öfkesi geçtiğinde Göksel Babamız yine çocuklarına sevinç ve mutluluk getirir. Yanlış yapsak da gerçekten tövbe edersek bu olur. Rab’bin hisleri olduğunu bilmek çok güzel öyle değil mi?

 

Rab’bin iyiliğinin bize geri döndüğünün bir göstergesi de tekrar Rab’be yönelme isteği duymamızdır. Tövbe edip günahlarımızı itiraf ettiğimizde Rab bizi affeder ve yeniden hayatımızı sonuna kadar yaşamaya başlarız.

 

Ne zaman bir günah işlesek Yüce Rab bizi bir süre terk eder ve onun yokluğunun, yani karanlığın ne kadar korkunç olduğunu deneyim ederiz. Sonra yeni bir gün doğar, güneş yükselir ve yeniden mutlu hissederiz. Uyanır, bizi sevdiğini tekrar hissederiz. O zaman tekrar güçlü hissederiz. Yüce Rab’be olan derin sevgimiz bizim yeniden doğmamızı sağlar. Bize başarı duygusunu verebilecek olan tek şey budur. O zaman gerçekten bereketlenmiş Rab’bin çocukları oluruz. Bu yüzden Rab Tanrı’nın ruhlarımızı, bedenlerimizi ve canlarımızı ziyaret etmesi fırsatını kaçırmayalım.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares