Günün Mesajı

21/12/2016 - RAB ONLARI TERK ETMEDİ

Söz dinlemek istemediler, aralarında yaptığın harikaları unuttular. Dikbaşlılık ettiler, eski kölelik yaşamlarına dönmek için kendilerine bir önder bularak başkaldırdılar. Ama sen bağışlayan, iyilik yapan, acıyan, tez öfkelenmeyen, sevgisi engin bir Tanrı'sın. Onları terk etmedin.

Nehemya 9:17

Enginler enginleri çağırır. İsrail soyu günahlı işlerinde çok ileri gitmişti. Önce Rab’bin sesini dinlemeyi reddettiler. Sonra dik başlılık ettiler. Mısır’daki esaretlerine geri dönmek için kendilerine bir önder buldular. Ama bağışlayan, merhametli Rab Tanrı onları terk etmedi.

 

Yüce Rab, onunla birlikte yürüyen, yani İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etmiş insanlara nasıl davrandıysa onlara da öyle davrandı. Onları asla terk etmedi! Oysa Rab’den uzaklaşanlara neler olduğuna bir bakın. ‘Enginler enginleri çağırır’ (Mezmurlar 42.7). Yani insanlar Rab’den uzaklaştıklarında devamlı olarak daha çok sıkıntıyla karşı karşıya gelirler. İsraillilerin başına gelen de buydu. Rab’bin yolundan uzaklaştıkça daha fazla günah işlemeye başladılar.

 

Bir Hristiyan günah işlediği zaman ödeyeceği büyük bir bedel olur. Çünkü içine girdiği durum onu düşmanın saldırılarına açık hale getirir. İsrailliler Rab’bin yüreğindeki hislerini çok incitmiş olsalar da Rab kendisine hizmet edenleri onları uyarmaları için gönderdi. Ama Rab’bin uyarılarını dinlemediler. Aynı anda iki sesi birden dinleyemezsiniz. Ya Rab’bin sesine ya da şeytanın ayartısına kulak verirsiniz.

 

Rab’bin halkının burada düştüğü hata şuydu: Önce Rab’bin uyarılarını dinlemediler. Rab Tanrı çocukları için iyi olmayan hiçbir şey söylemez. Rab’den uzaklaşmak kötüdür. Hristiyanlar bunu yaptıklarında adımlarını düşmana ait bölgeye atıyorlar demektir. Hepimiz onun ne kadar zalim olduğunu biliriz.

 

İsrail yüreğini nasırlaştırdı ve bu çok kötü bir şeydi. İyi Çoban’ın sesini dinlemeyen herkes sonunda şeytan tarafından hipnotize edilir ve onun kontrolü altına girer. Birçok insan sonunda böyle yapanların başına ne geleceğini bilse bile (en üzücü sonuçlar da sonsuz yaşamda gelir) yine de şeytanın kendilerini sürüklemesine izin verirler. Gözlerini açmaz, doğrudan kuyunun dibine giderler.

 

İsrailliler Mısır’daki tutsaklıklarına dönmek için aralarından bir insanı önder olarak seçtiler. Ruhsal olarak kör olan insanlar yanlarındakiler gibi büyük hatalara düşerler. İzlememiz gereken tek bir çoban vardır: İsa Mesih Yuhanna 10:16). İnsan bir önderi izleyen herkes din yoluna girer ve hayatında üzücü şeyler yaşamaya mahkum olur. Ama gözlerini açtıklarında bu insanlar Rab’bin sesini dinlemeye tekrar karar verebilirler. O zaman şeytanın tuzaklarına kapılmamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerekir.

 

Şeytanın sesini dinlemeyi seçtiği için şimdi cehennemdeki domuz ağılında çırpınan, her türlü kötülükten mustarip olan birçok insanla karşılaştım. Bu işin sırrı günaha hiç düşmemek, bir domuz gibi çamurda debelenmeyi bırakmak ve Rab’be dönmektir. Rab affeden ve merhametli Rab’dir. O Kurtarıcı ve Rab olarak İsa’ya iman etmiş insanları asla terk etmez.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares