Günün Mesajı

22/12/2016 - RAB’BİN ÖZELLİKLERİNİ UNUTMAYIN

Musa'nın önünden geçerek, “Ben RAB'bim” dedi, “RAB, acıyan, lütfeden, tez öfkelenmeyen, sevgisi engin ve sadık Tanrı.

Mısır’dan Çıkış 34.6

Rab’bin Tanrısal özelliklerini her zaman aklımızda tutmak iyidir. Rabbimizin bize öğrettiği özelliklerini bildiğimizde ve onun özünü tanıdığımızda, bizim yararımıza olacak şekilde bu özelliklerini kullanabilir. Rab insanın ne kadar zayıf olduğunu bilir. Bu yüzden her zaman bize yardım etmeye ve bizi bereketlemeye hazırdır. Onun güçlü ve cömert eli, kendisini bize açıkladığı yoldan hayatlarımıza gelecektir. Bu yüzden düşmanın bizi aldatmasına izin vermemeliyiz çünkü Yüce Rab’bin hiç eksiği yoktur. Rab’de eksik olan hiçbir armağan, yetenek, hiçbir şey yoktur. İşte bu Rab bizim yanımızdadır. Bu yüzden Rab’bin özünü deneyim etmek için onun adını çağırın.

 

Kurtulan herkesten Rab’bin niteliklerini aklında bulundurması beklenir. Rab bizi ziyaret ettiğinde ya da bazı sıkıntılı durumlardan geçtiğimizde, yakardığımızda Rab’bin bizi kesinlikle yanıtlayacağını biliriz. Çünkü onun özellikleri hiç değişmez. Eğer Rab’bin sizin için neler yapabileceğini bilmiyorsanız ya da ondan alabileceğiniz şeyleri istemiyorsanız aldatıcı varlığın, şeytanın yalanlarına karşı açık hale gelirsiniz.

 

Yüce Rab bize kendisinden bahsederken bunu kendi kendisi için söylemez. Bunu yapmasının sebebi ondan alabileceklerimizi kaçırmamızı istememesidir. Onun bize olan sevgisini, özünü ve özelliklerini tanımamızı istemektedir. Kutsal Metinler bize onun en belirgin özelliklerinden bahseder. Onu sonsuz yaşamda onun bizi tanıdığı gibi tanıyacağız (1. Korintliler 13:12). Bizimle kendi görkemini paylaşmak için bizi çağıran bu muhteşem Rab hakkında bir gün her şeyi bileceğiz.

 

Ona kendimizden bahsetmemiz gerekmiyor. Rab zaten bizim kim olduğumuzu biliyor ve bizden neler bekleyebileceğini de biliyor. Ona verebileceğimiz hiçbir şey yoktur çünkü biz günahlıyız. Onun ellerinde bulunduğumuz sürece, ki bu Rab’be iman eder etmez hemen başlayan bir şeydir; muhteşem bir şekilde değişiriz ve Rab’be övgüler sunar, onun isteklerini yerine getiririz. Rab’bin bizim için yaptığı büyük planları var ve onları hayatımızda gerçek bereketlere dönüştürmeyi istiyor (Yeremya 29:11).

 

Rab Tanrı’nın kendisini bize açıklama şekli çok cömerttir ve aynı şekilde biz de ona güvenebiliriz. Bizim için ne kadar önemli olduğunu anlamayı başardığımızda tek yapmamız gereken onu hayatımıza çağırmak ve ona güvenebileceğimizi bilmektir. Onun tüm tanrısal niteliklerine ve gücüne güvenebiliriz.

 

Göksel Babamızın söylediği her şeye inananlar şeytanın onları aldatmasına engel olabilirler. Kurtuluşu deneyim etmiş olanların artık şeytanın yalanlarını ve iftiralarını kabul etmesine gerek yoktur. Rabbimiz mükemmel olduğu için bizim için en iyi olanı gerçekleştirmek adına her türlü armağana ve niteliğe sahiptir. Rab bizim yanımızdadır. Bu yüzden ne zaman ona ihtiyacınız olursa Rab’den yardım isteyebilirsiniz. Onun özellikleri hiçbir zaman değişmez. Rab kendisini bu şekilde aramamızı istiyor.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares