Günün Mesajı

23/12/2016 - YÜKÜNÜZÜ RAB’BE BIRAKIN

Yükünü RAB'be bırak,
O sana destek olur.
Asla izin vermez
Doğru insanın sarsılmasına.

Mezmurlar 55:22

Kaygılarımızı ailemize, dostlarımıza ya da başka insanlara yüklemek doğru değildir. Böyle yapanlar Rab’be karşı güvensizlik ve inançsızlık gösterdikleri gibi, Kutsal Kitabın bir ilkesini de ihlal etmektedirler. Rab sizden yükünüzü bir yere boşaltmanızı istemiyor. Tam tersine, size ihtiyacınız olan rahatlamayı vereceğini söylüyor (Matta 11.28). Yükünü ve kaygısını Rab’bin sunağına bırakanlar kesinlikle Rab’bin onlara destek olacağını görecekler. Rab asla böylelerinin sarsılmasına izin vermez.

 

İnsanlar başınıza gelenlerin suçlusu değildir. İnsanlarla sizin kendi problemlerinizden dolayı tartışmayın. Huysuzluk yaptığınızda sadece kaba olmakla kalmıyor aynı zamanda ne kadar aklınızı kaçırmış olduğunuzu herkese gösteriyorsunuz. Sırf bazı problemleriniz var diye birisine kötü davranmaya ya da onlarla ilgilenmemeye hakkınız var mı?

 

Huysuz insanlar böyle yaparlar çünkü Rab’be hiç güvenmezler. Kaygılarını Rab’be getirmek yerine kendilerine saklarlar. Oysa Rab’bin Sözünde bunun tam tersi buyuruluyor. Bunu yapmadıkları için de moralleri çöker ve duygusal durumlarından dolayı başkalarını suçlamaya başlarlar.

 

Diğer yandan Rab’bin sözünü hayatlarında uygulayanlar her zaman iyi huyluluk yaparlar. İtaatkar olurlar ve onların moral olarak çöktükleri günler olmaz. Kaygılarını Göksel Baba’ya getirirler ve şeytan onlara sıkıntı veremez. Çünkü Hristiyanların yükleri üzerlerinden alınmaktadır. Odun bitince ateş söner, yükler olmadığında da Kutsal Ruh yeniden içimizde yaşamaya başlar (Süleyman’ın Özdeyişleri 26.20). Rab’bin adanmış hizmetkarları bile kendilerini rahatsız eden şeyleri Yüce Rab’be getirmezlerse sadakatsiz davranabiliyorlar. Ama Kutsal Kitabın buyruğuna tutunanlar Rab’bin elleri tarafından destekleniyor, bu yüzden hiç sarsılmıyorlar (Mezmurlar 125.1).

 

Kaygılarının yükü altında ezilenler Rab’be hizmet etmemektedirler. Rab’bin buyruklarını dinlemeyenler bu inatçılıklarından ve gerçekten inanmadıklarını gösteren davranışlarından ötürü çok büyük bir bedel öderler. Düşmana kulak verir, Rab yerine onun söylediklerine güvenir, onun hizmetkarı olurlar. Bu durumdaysanız tek yapmanız gereken dizlerinizin üstüne çöküp dua etmek ve Yüce Rab’be size üzüntü veren her şeyi getirmenizdir. Yüklerinizi Rab’bin önüne getirdiğinizde Rab onlarla bizzat ilgilenir. Yüce Rab sizinle ilgilendiğinde zaferin yakın olduğu kesindir.

 

Gerçek bir Baba olduğu için Rab çocuklarının yüklerini kendi başlarına taşımalarını istemez. Bu yükü kaldıracak fiziksel ya da duygusal güçte olmadıklarını bilir. Tüm kaygılarınızdan kurtulduğunuz zaman Rab’bi hoşnut edersiniz ve Rab bizim mutlu olduğumuzda kesinlikle hoşnut olur. Artık sırtınızda yükler taşımayın! Hepsinden kurtulun! Rab’bin sunduklarını neden kabul etmiyorsunuz? Rab bize zarar veren ve işkence eden her şeyi kendisi yükleneceğini ve onlarla ilgileneceğini söyledi.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares