Günün Mesajı

24/12/2016 - NASIL BİLGE BİR YÜREK KAZANILIR

Bu yüzden günlerimizi saymayı bize öğret ki,
Bilgelik kazanalım.

Mezmurlar 90:12

Yaratıcımız her birimize yeryüzünde geçirmemiz için belirli bir süre ömür vermiştir. Mezmur yazarı bunu tamamen anlamıştı. Aynı zamanda bilgelik kazanmak için Rab’den günleri saymayı öğrenmenin de önemli olduğunu fark etmişti.

 

Geçen günlerimizin farkında olmak her zaman iyidir ve bilgecedir. Aynı zamanda gelecek günlerin farkında olmak ve onları boşa harcamamak da böyledir. İsa’nın anlattığı ünlü hikayedeki zengin adam gibi davranmayın lütfen; sonra bundan çok pişman olursunuz (Luka 12:16-21). İnsanların sınırlı ömürleri vardır ve bu günler kıymetsiz değildir. Boşa harcanamazlar. Dünyada geçireceğimiz günler azdır. Varlığımız sonsuz yaşama gidecektir. Bu yüzden şimdi iyi işler yapma zamanıdır. Onları yapmaya hemen başlamalıyız.

 

Mezmur yazarı insanların 70 80 yıl yaşadıklarını, sonrasının yorgunluk olduğunu söylüyor (Mezmurlar 90.10). Bazıları bundan biraz daha fazla yaşayabiliyor ama er ya da geç ömürleri sona eriyor. Sanki hep burada kalacaklarmış gibi yaşayan insanlar var ama gerçek şu ki, herkes bir gün bu dünyadan gidecek. Rab’bin kutsalları da, Rab’bin yüreğine uygun gördüğü Davut gibi adamlar da buna dahildir (Elçilerin İşleri 13:22).

 

Hepimiz yeryüzünde doğumu ve ölümü deneyimliyoruz. Bu yüzden Rab’bin diğer kurtardıklarıyla birlikte sonsuza dek yanında kalmamız için bizi karşıladığı muhteşem ana hazır olmalıyız.

 

Mezmur yazarının söylediği gibi, günlerimizi saymayı öğrenmeliyiz! O aydınlanmış bir adamdı! Siz ne yapıyorsunuz? Hayatınızı boş şeylerle mi geçiriyorsunuz yoksa sonsuz yaşam için hazineler mi biriktiriyorsunuz? (Matta 6:19,20). Diyelim ki böyle yapıyorsunuz, tek düşündüğünüz maddi şeyler biriktirmek. Size bir şey söyleyeyim; ne kadar zengin olursanız olun dünyadaki en acınası varlık olacaksınız. Çünkü bilge bir yürek kazanmak isteyenler Rab ile sonsuzluk boyunca yaşayacaklar. Yüce Rab’bi övmek dışında orada yapacak hiçbir şey olmayacak çünkü her şey zaten yapılmış olacak. (Matta 25:31-34)

 

Günlerini saymayı öğrenenler bu bilge yüreği mutlaka kazanırlar. Ne kadar süredir yaşıyorsunuz? Ölmeden önce kaç gününüz kaldı? Şimdiye kadar neler yaptınız? Neler yapacaksınız? Zaman çok çabuk tükeniyor. O zaman boş şeylere dalmamaya dikkat edin. Dünyayı sevenler Rab’bin sevgisine sahip olmadılar ve asla olmayacaklar (1. Yuhanna 2:15-17). Düşman Rab’bin birçok hizmetkarını böyle kandırıyor. Zamanınızı Rab’be adamaya istekli misiniz? O zaman dürüst ve faydalı bir hayat yaşayın.

 

İsa’nın anlattığı zengin adamın hikayesi çok etkileyicidir. Adam çok zengindi, çok iyi bir hayatı vardı, bolluk içinde yaşıyordu. Aynı zamanda dindardı da, kurtuluş mesajını biliyor, İbrahim’in kurtulmuş olanlara için ne anlama geldiğini biliyordu. Ama malesef bir hata yapıyordu: Kendisini hazır sanıyordu ama değildi. Bu tür davranışlarda ısrarcı olanlar sonsuzluk boyunca cehennemde yanacaklar. Dikkatli olun! Bu adamın yanına gitmeyin! Onun sonradan ettiği tövbesi işe yaramamış, gelecek için hiçbir fayda sağlamamıştı.

 

Son olarak, hayatınızı iyi işler yapmak için kullanın. Dünyadaki günleriniz sayılıdır, göklerdeki yaşam ise sonsuzdur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares