Günün Mesajı

25/12/2016 - RAB DESTEK OLUR VE DOĞRULTUR

RAB her düşene destek olur,
İki büklüm olanları doğrultur.

Mezmurlar 145:14

 

Ne harika bir ifade! Rab yanlışa düşen kimseyi terk etmez. Onun sevgisi, çocuğu doğru yoldan uzaklaşan ebeveynin üzüntüsünün üstesinden gelebilir. İki büklüm olanlar hep böyle kalmazlar. Rab onları doğrultur ve düşenlere destek olur.

 

Kutsal Metinlerdeki öğretilere inanmamız gerekiyor. Rab gerçekten seven bir Babadır ve çocuklarının bir çukura düşmek üzere olduklarını fark ettiğinde bundan hiç hoşlanmaz. Kutsal Kitaptan öğrendiğimiz üzere, bir defa ona inanmaya karar verip bilgelik edenler düştüklerinde Rab onlardan vazgeçmez. Bunun ne kadar önemli bir ilke olduğunu fark ediyor musunuz? Diyelim ki doğru yoldan uzaklaştınız. Ne yapacaksınız? Hafızanızı tazeleyin ve Rab’bin size neler söylediğini hatırlayın. Şeytanın size imanınızı kaybettirmesine izin vermeyin. Düşmüş olan hiç kimse terk edileceğini düşünmemelidir. Hiçbir sebepten dolayı bu olmaz. Her zaman Göksel Baba bizi sever. Rab kendisine ait olanlar için hiç durmadan mücadele eder.

 

Göksel Baba’nın sevgisi, onu hayal kırıklığına uğrattığımızda hissettiği üzüntüden büyüktür. Her zaman böylelerinin kendisine geri dönmesini bekler ve bu yüzden onları destekler. Çünkü yoldan çıkanlara ne olacağını bilmektedir. Karanlığın güçlerine karşı kendi başlarına savaşmaya çalıştıkları için Rab onların büyük zorluklar yaşayacaklarını bilir. Bunun hem bu dünyada, hem de sonsuz yaşamda ciddi sonuçları olacağını bilir. Dinleyin! Rab çocuklarından hiçbirinin başına bunu gelmesini istemiyor! (1. Timoteos 2:4).

 

Eğer Rab’bin tavrı insanlarınki gibi olsaydı kendisine sırtını dönenleri hemen terk ederdi. Ama Rab işleri böyle halletmiyor. Kayıp çocuklarını kurtarmak için mücadele ediyor. Onları tekrar varlığına döndürmeye çalışıyor. O Her Şeye Gücü Yeten Rab’dir. Tüm düşmüş hizmetkarlarını destekler. Onlara esin verir ve onları korur. Kapılar böylece onların önünde açılmaya başlar. Rab onları yönlendirir ve elinden gelen her şeyi yaparak bu kabuslarından onları çıkarmaya çalışır. Derhal kendisine dönmelerini ve tekrar ilişkilerini düzeltmeyi ister. Bu onlar için en iyi olandır. Bazı insanlar Rab’bin çocukları olmalarına rağmen karanlığın yönetimlerinin kendilerini sürüklemesine izin veriyorlar. Böyle akılsızca şeyler yaptıkları zaman Rab’be dönmek için ellerindeki tüm fırsatları fırlatıp atıyorlar. Ama kaygılanmayın! Rab elinden gelenin en iyisini yapacak ve iki büklüm olanları doğrultacaktır. Ama göklerden gelen yardımı kabul etmedikleri sürece öyle kalmaya devam ederler.

 

Yüce Rab bizi incitmek istemiyor. Unutmayın! Rab sevgi dolu Babadır. Sonsuz armağanlarını kabul etmemizi dört gözle beklemektedir. Başka öğretilerin bu konuda öğrettiklerini boşverin. Rab’bin verdiği rehberliğin dışındaki hiçbir şeyi umursamayın. Yapılacak en iyi şey GERÇEĞİN önünde boyun eğmektir ve GERÇEK İsa’dır. Bu yüzden Rab’bin sözüne bağlı kalalım! Güvenebileceğimiz başka hiçbir şey yoktur. Göksel Babamız gerçek ve sevgi dolu Baba olduğu için kimsenin mahvolmasından keyif almaz (Hezekiel 33.11). Rab şimdi size yeniden zafer yolunu gösteriyor. Lütfen bu fırsatı kaçırmayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares