Günün Mesajı

26/12/2016 - DOĞRULUĞUN ÜRÜNÜ VE SONUCU

Doğruluğun ürünü esenlik,
Sonucu, sürekli huzur ve güven olacaktır.

Yeşaya 32:17

Rab’bin İsa Mesih aracılığıyla çarmıhta açığa vurulan doğruluğu bugün de geçerlidir. Söze ne zaman inanırsak bu doğruluk etkin olur. Bu tavrı takındığınızda iki sonuçla karşılaşırsınız. Esenlik duyar, huzur ve güven içinde yaşamaya başlarsınız. İmanınızla doğruluğu uygularsanız işte bunlar olur.

 

Hiçbir Hristiyanın umutsuz hissetmesi gerekmiyor çünkü Yüce Rab’bin işi tamamlanmıştır ve bu doğruluk asla ortadan kalkmaz. Esenliğiniz yok mu? Bir nefes alıp dinlenmeyi zor mu buluyorsunuz? Güvende hissetmiyor musunuz? O zaman Rab’bin doğruluğunun hayatınızda etkin olmasına engel olan sizsiniz. Rab’bin doğruluğu onun sevgisinin kutsal bir ifadesidir. Yüce Rab onu bize çarmıhtaki İsa aracılığıyla verdi. Rab’bin Oğlu bizim suçlarımızın yüksek bedelini ödedi ve onun çektiği ceza ile biz esenlik bulduk. Bu Göksel Babamızın buyruğuydu (Yeşaya 53.4, 5)

 

Yüce Rab’bin doğruluğu Rab’bin sözüne inandığımız için bereketleri istediğimizde de kendisini gösterir. Karşımıza çıkan tüm karanlık güçleri azarladığımızda düşmanımızı, yani şeytanı yargılamış oluruz. Bir Hristiyan olarak bunu yapma yetkiniz vardır.

 

İsa Mesih’in bizim için çarmıhta yaptığı işe iman etmek, yüreğimizin derinlerinde esenlik duymak için yeterlidir. Ama Yüce Rab’bin çocukları olarak sahip olduğunuz hakkı kullanmanız gerekiyor yoksa sakinleşemezsiniz. Diyelim ki Hristiyansınız, İsa’nın sizin için yaptığını biliyorsunuz, her gün Kutsal Kitabı okuyorsunuz ama Rab’be yüreğinizi açmıyorsunuz. O zaman Rab’bin kanıyla satın alıp size verdiği armağanlardan faydalanamazsınız.

 

Hukukta şöyle bir gerçek vardır: Yargı adalet sistemine rahatça erişebilme hakkı olmayanlara yardım edemez. Yani yardım alma fırsatlarını kaçıranlara mahkemeler yardım edemez. Bu iman yaşantımız için de böyledir. Kardeşler, şimdi size şunu sormak istiyorum: Hayatınız tersine mi döndü? Vazgeçmeyin. Rab’bin doğruluğunu hayatınızda uygulayın ve düşmanı azarlayın. Ona buyruğunuza uymak zorunda olduğunu hatırlatın ve bir daha asla geri dönmemek üzere onu kovun. İsa’nın adında istediğiniz her şeyin size verileceğinden hiç şüpheniz olmasın. Bu onun Sözünde bildirilmiştir. Rab’bin gücüne güvenin! Onun doğruluğu mutlaka etkin olacak, güvende ve huzurlu hissetmenizi sağlayacaktır.

 

Rab’be ait olanların umutsuzluğa kapılmaları için hiçbir durumda hiçbir makul gerekçe yoktur. Tüm Hristiyanların Rab ile yürümeleri gerekir. Yüklerinizden kurtulun. Bu ister bedeninizde, ister ruhunuzda, ister canınızda, ister ailenizde, ister maddi hayatınızda, isterse hayatınızın başka bir alanında olsun fark etmez.

 

Sizin için iyi bir haberim var: Bu sadece şu an için değil, sonsuzluk boyunca geçerli bir şeydir. Rab’bin doğruluğu her zaman etkin olacak, her zaman Hristiyanlar için yeterli olacaktır. Gittikleri her yerde, ihtiyaçları olan her anda hazır olacaktır. Rab’bin gücünden yararlanmaya asla son vermeyin, yoksa güvende ve huzurlu hissetmezsiniz. Esenliğiniz olmaz. Böyle durumlar Rab’bin doğruluğunun hayatınızda etkin olmadığının işaretidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares