Günün Mesajı

28/12/2016 - SORUNLARINIZI ÇÖZMEK İÇİN İNSANİ YÖNTEMLER KULLANMAK BOŞUNADIR

Hangi biriniz kaygılanmakla ömrünü bir anlık uzatabilir?

Matta 6:27

Gelecek hakkında ya da boş şeylerle ilgili kaygılanmak faydasızdır ve Rab’bi hoşnut etmemize engel olur. Zamanımızı imanımızı artırmak için değerlendirmeliyiz çünkü iman Rab’bi en çok hoşnut eden şeydir (İbraniler 11:6).

 

İnsan aklı çeşitli engeller için çeşitli çözümler düşünebilir. Ama bunlar her zaman başarılı olmazlar. Bir tür sıkıntıya düştüğümüzde bundan kurtulmak için birçok yol düşünebiliriz. Ama her zaman başarılı olamayız çünkü doğal yöntemlerle çözülemeyen bazı sebepler vardır. Mesih’e ait olanlar ise her zaman engelleri aşmak için güç bulurlar. İsa kendisine inananların ölseler bile yaşayacaklarını söylemiştir (Yuhanna 11:25). Yüce Rab’bin gücüyle dolduğumuzda, Rab’bin rehberliğini izlediğimizde, Mesih’in yeryüzündeyken yaptığı mucizelerin aynılarını yapabiliriz. Bu yüzden umutsuzluk ya da kaygının bizi sürüklemesine izin vermenin anlamı yoktur.

 

Rab’be dönmeyi reddeden, problemlerini kendi başına çözmeye çalışanlar çok ciddi bir yanlışa düşmektedirler! Elbette sorunlarımız için çözüm aramalıyız ama Rab’bin Tanrısal rehberliğini görmezden gelemeyiz. Ayrıca ne kadar uğraşırsak uğraşalım asla yeryüzünde mükemmelliğe ulaşamayız. Bu yüzden daha fazla iman kazanmak için çalışmalıyız çünkü ancak zamanını çarmıhın dibinde geçirenler her türlü meseleleri için cevap bulabilirler (Romalılar 8:37).

 

Gerçek şu ki problemlerini kendi başlarına çözmeye çalışanlar Rab’bi hoşnut edemezler ve Rab’bin gücü onların hayatlarında etkin olmaz. Sadece yürekleri imanla dolu olanlar Rab tarafından yönlendirilir ve yüreklerinin arzularına kavuşurlar (Mezmurlar 37:4). Yüce Rab ile yoldaşlığı olan herkes bu yüzden göksel bir güce sahiptir. Bunun anlamı, Kutsal Ruh kendilerini yönlendirmesine izin veren herkesin İsa’nın yaptığı işlerin aynılarını, hatta daha büyüklerini yapabileceğidir (Yuhanna 14.12).

 

Bir denenmeden geçeceğiniz zaman hazır olmanız ve karşınıza çıkabilecek olan şeyler için gözlerinizi dört açmanız gerekir. Asla kaygıların altında ezilmemelisiniz. İman ve kararlılıkla her şey mümkündür (Markos 11.23).

 

Kutsal Metinler en zorlu denenmelerden sadece Rab’be güvendikleri için kurtulabilen insanlardan söz eder. Bunlar bizim örnek almamız için kayıt edilmişlerdir. Sadece Babamızı hoşnut etmek için uğraşmamız gerekiyor. Tüm meselelerimiz için çözüm odur. Bizden istediği şey hiç şüphe yok ki bizim için en iyi olandır. Biz onun çocuklarıyız!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares