Günün Mesajı

29/12/2016 - BÜTÜN BUNLAR BİZE VERİLECEK

“Öyleyse, ‘Ne yiyeceğiz?’ ‘Ne içeceğiz?’ ya da ‘Ne giyeceğiz?’ diyerek kaygılanmayın. Uluslar hep bu şeylerin peşinden giderler. Oysa göksel Babanız bütün bunlara gereksinmeniz olduğunu bilir. Siz öncelikle O'nun egemenliğinin ve doğruluğunun ardından gidin, o zaman size bütün bunlar da verilecektir.

Matta 6:31-33

Tedirginliğe karşı uyanık olun çünkü bu meyve vermenize engel olabilecek şeytani bir şeydir. Rab’be olan güvensizliğinizi gösterir. Ne zaman Rab’bin Egemenliğiyle ya da doğruluğuyla ilgili şeylere öncelik vermezsek bu hisse kapılırız. Oysa bunların her zaman en önce gelmesi gerekir. Hatta diğer şeylerin peşinde koşmaya gerek yoktur. Onlar size doğru zamanda zaten verilecektir. Bu açık mesajın üzerinde derin düşünün ve sizin için hazırlanmış tüm bereketleri alın.

 

Kaygı düşmanın en sinsi, en zalim işlerini hayatınızda gerçekleştirmesine fırsat verir. Endişeli bir zihin düşmanın sesini dinlemenize sebep olabilir. Korkunç şeyler görmenize, birilerinden intikam almaya çalışmanıza yol açabilir. Türlü türlü hastalıklara kapılabilir, bunalıma girebilirsiniz. Hayallerinizi unutabilir, bağımlılıklara, suça ve fahişeliğe dönebilirsiniz. Ayrıca kaygılı bir zihin Ruhun meyvelerini veremez (Galatyalılar 5:22, 23). İmanınız zayıflar, hastalanır ve hatta zehirlenir. Keder zihninize rahatsızlıklar getirir. Evlilikleri mahveder, insanları iflasa götürür. Hristiyanların Rab’bin sesini duymalarına engel olur. Bunun sonucunda da doğru, sağlıklı kararlar alamazlar. Bir şey hakkında kaygılandığınızda Her Şeye Gücü Yeten Rab’be güvenmediğinizi göstermiş oluyorsunuz. Eğer güvenirseniz bereketinizi kesinlikle alır, Rab’den beklediğiniz cevabı duyarsınız.

 

Birçok vaizin hayattaki öncelik sıralamasını şöyle olması gerektiğini söylediğini duydum: Önce Rab, sonra aile, sonra da Rab’bin egemenliği. Ama bu şekilde aile yaşantıları son derece sorunlu olur çünkü Rab öncelik yapılmışsa Rab’bin egemenliği de en öncelikli olmalıdır.

 

Ailemizden önce de Rab’bin egemenliğini aramamız gerekiyor. Yuvalarımıza bereket gelmesinin tek yolu budur.

 

Rab’be hizmet eden birçok kişi doğru yoldan sapmış, yüreğini günlük hayatın kaygılarıyla doldurmuştur. Oysa her şeyden önce Rab’bin doğruluğunu ve egemenliğini aramak her zaman daha kolaydır. Bunu yaptığınızda şeytanın size getireceği kaygı ve benzeri şeylere engel olursunuz.

 

Yüce Rab’bin rehberliğini izleyen herkes, hiçbir şeyin peşinden gitmemeleri gerektiğini anlayacaktır. Çünkü her şey zaten onlara verilecektir! Bu yüzden kargaşa içinde bir hayat yaşamamak için, bereketleri almak ve onlarla mutlu olmak için, Rab’bin planlarına hayatınızda öncelik vermek zorunludur.

 

Bu basit bir şey gibi görünebilir. Evet, zaten çok basit bir şeydir. Ama unutmayın! Rab bizim iyiliğimiz için çalışır (Süleyman’ın Özdeyişleri 8:35). İsa’nın öğretilerini izleyenler Rab’bin etkin olabilmesini sağlayacak tek yolun bu olduğunu göreceklerdir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares