Günün Mesajı

30/12/2016 - BÜTÜN BUNLAR BİZE VERİLECEK

Siz öncelikle O'nun egemenliğinin ve doğruluğunun ardından gidin, o zaman size bütün bunlar da verilecektir.”

Matta 6.33

Bize verilen buyruk Rab’bin egemenliğini aramaktır: kutsallık, Tanrısal şifa, zenginlik, Kutsal Ruh’un armağanları, Rab Tanrı’nın isteği ve iyi bir kilise. Bunları aramak bizim görevimizdir! Dua aracılığıyla bunları istemeli, Kutsal Metinleri okumalı ve bunları yaparken devamlı bu egemenlik üzerinde düşünmeliyiz. Başka şeyler düşünmemeliyiz. Elbette günlük işlerimizle de başa çıkmamız gerekiyor. İşe gitmemiz ve dinlememiz gerekiyor. Ailemizle ve diğer insanlar yakın bir birliktelik yaşamamız gerekiyor. Ama hiçbir düşüncesi kutsal olmayan günahkarların ya da sadece kendilerini düşünen egoist insanların aksine, biz önceliğimizi Rab’bin egemenliği olarak belirlemeliyiz. Hayatlarımızı tamamen ve her zaman dolduran bu egemenlik olmalıdır.

 

Kutsallık Rab’bin egemenliğini ararken onun kutsallığını aramak gereklidir. Çünkü kutsallık olmadan kimse Rab’bi göremez (İbraniler 12.14). Zihinlerimize dünyasal düşüncelerin dolmasına izin vermemeliyiz. Her zaman Rab’bin meseleleriyle meşgul olmalıyız. Benliğin ruha aykırı hareket ettiğini bildiğimiz için gözlerimizi hep açık tutmalı, düşmanın aklımızı şehvetli şeylere yönlendirmesine izin vermemeliyiz (Galatyalılar 5.17). Sadece pak, kutsal ve içinde erdem olan şeyleri aramalıyız (Filipililer 4.8).

 

Tanrısal şifa – Bedeniniz Kutsal Ruhun tapınağı olduğu için ona göz kulak olma sorumluluğunuz vardır. Bedeninizi temiz, sağlıklı ve kutsal tutmalısınız. Böylece ne zaman hastalanacak gibi olsanız Rab’deki şifayı ararsınız. Çünkü o size aittir.

 

Zenginlik – Rab bizim refah içinde yaşamamızdan keyif alır. Kutsal Metinlerde yazılı olan budur. O zaman neden Rabbimizin bu sevincine engel olalım? Zenginlik ile sadece maddi hazineler biriktirmekten bahsetmiyorum. Bu ruhsal ilerleyişle de ilgilidir. Geçmişte, Yasa gelmeden önce Rab’be gerçekten hizmet eden herkes sonunda bolluğa kavuşuyordu (Yeşu 1.8). Aynısı Rab’bin egemenliğini arayanlar için de geçerlidir.

 

Kutsal Ruh’un armağanları – Kutsal Ruh’ta vaftiz olduğumuzda bize onun gücü de verilir (Elçilerin İşleri 1.8). Ama en iyi armağanları aramamız gerekiyor. Üç tane armağan güç armağanıdır: İman, şifa ve mucize yapma armağanı. Bu ve diğer altı armağanı aramayanlar meyve veremezler (1. Korintliler 12, 14).

 

Rab’bin isteği ve iyi bir kilise – Son olarak Rab’bin egemenliğini aramak demek Rab’bin isteğini aramak demektir. Rab’bin isteği Kutsal Metinlerde ve Rab’bin tanıklığı aracılığıyla bulunur. Orada sadece bize verilen görevi nasıl yerine getireceğimizle ilgili talimatları değil, aynı zamanda Rab’be hizmet edebilmek için Rab’bin kendisini ve doğru kiliseyi nasıl bulacağımızla ilgili talimatları da öğreniriz. Bunları bulduğumuzda asla ayrılmamamız gerekir.

 

O halde kardeşler, sadece Rab’bin egemenliğini arayın ve Rab’bin tüm bereketleri size verilecek!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares