Günün Mesajı

31/12/2016 - RAB YÜREĞİNİZİ VE AKLINIZI KORUR

Hiç kaygılanmayın; her konudaki dileklerinizi, Tanrı'ya dua edip yalvararak şükranla bildirin. O zaman Tanrı'nın her kavrayışı aşan esenliği Mesih İsa aracılığıyla yüreklerinizi ve düşüncelerinizi koruyacaktır.

Filipililer 4: 6, 7

Rab sınırlarımızın neler olduğunu ve eğer kaygılanırsak başımıza neler geleceğini çok iyi bilir. Bu işin sırrı tüm isteklerimizi Rab’bin önüne getirmektir. Rab’bin esenliği yüreklerimizi ve hislerimi koruyabilecek güçtedir. Büyük Mimar’ın rehberliğini izleyenler kesinlikle doğru işler yaparlar.

 

Yüce Rab mükemmeldir. O bizi kendi benzeyişinde yaratmıştır. Ama günah bir zamanlar sahip olduğumuz tüm Tanrısal özellikleri bizden çalmıştır. Rab bize kurtuluş verdiğinde sadece iyileştirmek, yenilemek ve ruhumuzu güçlendirmekle kalmıyor. Aynı zamanda ruhumuzu yeniden inşa ediyor (2. Korintliler 5, 17). Yeniden yaratıldığımızda yeni bir varlık oluyoruz. Yeni bir ruhumuz var. Bu eskinin temizlenmiş ve geliştirilmiş hali değil. Eski bedenlerimizde, insan doğasında ya da benliğimizde yaşamaya devam etmiyoruz. Bu rehberliği almanız son derece önemlidir. Rab’bin Sözünden öğrendiğiniz şeyleri hayatlarınızda uygulamanız son derece önemlidir.

 

Rab’bin içinizin en derinlerinde neler olduğunu kesinlikle bildiğinden emin olabilirsiniz. Ama isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı Rab’den saklamayın. Yukarıdaki ayetlerde Rab bizi yüreklerimizde kaygı beslemenin tehlikelerine karşı uyarıyor. Düşmanın sizi oklarıyla vurabileceği doğrudur. Ama Rab’bin rehberliğine uyar ve güvenirseniz Rab size ihtiyacınız olduğunda esenliğinizi verecek kadar sadıktır. Başınıza asla yanlış şeyler gelmeyecektir. Onun esenliği sizi koruyacak güce sahiptir! İsteklerinizi her zaman ona bildirin ki gerçekleşebilsinler. Hiçbirini Rab’den esirgemeyin. Rab’be dualarınız, yakarışlarınız ya da şükranlarınızla bunları bildirin.

 

Duanın gücüne inanırsanız, Rab’be dönüp ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi açıklarsanız bu çok iyidir. Dua Rab’bin size söylediklerine verdiğiniz bir cevaptır. Yakarış isteklerinizi ona anlatma yoludur. Şükran ise çok daha büyük bir şeydir. Bazen yuvalarımızda ailelerimizle, bazen de kilisede şükranlarımızı sunarız. Göksel Baba’ya bu üç yoldan biriyle isteklerinizi açıklayabilirsiniz. Ona dönün ve tüm ihtiyaçlarınızı ona açın! Bunu yaptığınızda Rab’bin esenliğini içinizde duyacaksınız. Ona teşekkür edin ve tüm bereketleriniz için minnettar olun. Dualarınız cevaplanmıştır.

 

Rab’bin esenliğinin üzerimizdeki güçlü etkisini ölçmek mümkün değildir. Eğer Rab bizi koruyacağını söylemişse koruyacaktır, bundan neden şüphe edelim? Rab’bin Sözü bu korumanın sadece İsa Mesih’te olanlar için olduğunu da söylüyor. Diğer türlü Rab’bin esenliği hayatımızı kaplamaz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares