Günün Mesajı

01/01/2017 - RAB İHTİYAÇLARINIZI KARŞILAR

Tanrım da her ihtiyacınızı kendi zenginliğiyle Mesih İsa'da görkemli bir biçimde karşılayacaktır.

Filipililer 4:19

Rab tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya hazırdır. Bunu da zorla değil, görkemli bir şekilde yapar. İsa’nın çarmıhtaki kurbanı bize bereketlenme hakkını kazandırmıştır. Bu yüzden Rab ihtiyaçlarımızı karşılamak için gereken her şeyi yapar. Ama bunu kendi görkemli zenginliğine göre yapar. Bu zenginlik çok büyüktür! Rab’be iman edenler onun bereketlerini görür ve bunlarla ilgili hiç sıkıntı yaşamaz.

 

En Yüce Olan Rab asla kötülüğe ya da onun sonuçlarına göz yummaz. Dahası, Rab yoksulluğu, açlığı, kıtlığı kabul etmez; tüm bunlar dünyaya Adem’in düşüşüyle girmiştir (Romalılar 5.12). Ama İsa çarmıhta canını verdiğinde tüm hastalıklarımızı, zayıflıklarımızı, günahlarımızı kendi üzerine yüklendi. Onun çektiği ceza bize esenlik ve çözüm getirdi (Yeşaya 53:4-5). Artık hiçbir şey için acı çekmemiz gerekmiyor. Tek yapmamız gereken Rab’bin bize verdiği bol yaşamın tadını çıkartmak (Yuhanna 10.10). Tek doğru öğreti Kutsal Kitabın öğretisidir. Bu yüzden Sözün söylediği her şeye inanın ve zaferle yaşayın. Yaratıcımızın çektiği ceza sayesinde şimdi bizim göksel güç tarafından onaylanmış haklarımız var. Sadece inanarak onlara sahip olabiliriz.

           

Babamızın halkına disiplin vermek için şeytana ihtiyacı yoktur. Yollarında yürümemiz için o buna ihtiyaç duymuyor. Bu yüzden karanlığın saldırılarına uğrayanlar Rab’den yardım isteyebilirler. Tanrısal gücün hayatlarımızdaki etkinliği bize bağlıdır. Rab halkının iyiliği için çalışır. Bu insan grubuna dahil olduğunuzdan emin olun!

 

Rab’bin yaptığı iş kutsal, hoş, kibar ve sevgi doludur. Rab çocuklarına kendisine itaat etmeyi öğretmek için hiçbir acı veren yöntem kullanmaz. Ama onlara verdiği talimatları kabul etmezsek düşman bize saldırabilir. Çünkü düşman bir yalancıdır (Yuhanna 8.44). Bize Rab’bin elinin disiplin verdiğini düşündürtebilir. Uyanın! Rab ihtiyaçlarımızı görkemli bir şekilde karşılar; bizi sopayla terbiye etmez.

           

Rab Mesih’in bizim için kazandıklarının tadını çıkarabilmemiz için gerekli olan her şeyi yapacaktır. Bunun için zenginliklerini kullanacaktır. İsrail’e düşmanlarıyla olan savaşlarında nasıl yardım ettiyse size de yardım edecektir. Rab’bin armağanları paha biçilemezdir. O mükemmeldir! Bu güç ve yetki bizim elimizdeyken her türlü sıkıntının çözümünü bulabiliriz.

 

Yüce Rab’bin hazinelerini kullanmaya başlamak çok önemlidir. Bunu yarına bırakmak şeytanın sizi aldatmasına izin vermek demektir. Rab sizin için bir kapı açtığı zaman o kapıdan girebilirsiniz. Ondan bu kapıyı tekrar tekrar açmasını istemenize gerek yoktur. Doğrudan girin!

           

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares