Günün Mesajı

02/01/2017 - RAB BİZİ KAYIRIR

Bütün kaygılarınızı O'na yükleyin, çünkü O sizi kayırır.

1. Petrus 5:7

Bu doğrudur. Rab bizi kayırıyor! O halde neden yenilgi yaşayalım ya da ayartılara kapılıp gidelim? Her şeyi gören, her şeyi bilen, gücü her şeye yeten Rab ihtiyaçlarımızı fazlasıyla karşılar. Rab bu görevi meleklerinden birine emanet etmedi. Bu da yeterince iyi oldu ama bu görevi Rab bizzat kendisi yürütüyor. Bizimle ilgilenme ve bizi kayırma işini bizzat Rab yapıyor. Düşman Rab’den öğrendiğimiz gerçeğe inandığımız sürece bize dokunamayacağını bilmektedir.

 

Rab bizi nasıl kayırır? Kendisine ait olan şeyleri nasıl koruyup gözetiyorsa bizim için de aynısını yapar. İhtiyaçlarımızı karşılar, bizi korumak için hep tetikte olur ve bizi yönlendirdiği yere güven içinde gitmemizi sağlar.

           

Vaat Edilen Ülkeyi İsrailliler’e verirken Rab bu ülkeyi gözlerinin önünde tutacağını ve hep onunla ilgileneceğini söylemişti. Orada ekip biçmek için yeterince yağmurun yağacağını, yiyebilecekleri ve karınlarını doyurabilecekleri her türlü şeyi bulabileceklerini söylemişti. Hiçbir eksikleri olmayacaktı. Ama Rab’bin buyruklarını dikkatle dinlemeleri ve ona kulak vermeleri gerekiyordu. Bu şekilde aldanmayacaklar, başka ilahlara tapmayacaklardı (Yasa’nın Tekrarı 11.12-15).

           

Rab aynı tutumu bizden de bekliyor. Buyruklara bilgece uyduğumuzda ve yüreğimizi koruduğumuzda Rab’bi hoşnut ederiz. Rab’bi hoşnut etmek ona hayatımızda etkin olma fırsatı vermek demektir. Ama şehvetin düşüncelerimize hakim olmasına izin verirsek Eros’a tapmış, onun önünde boyun eğmiş oluruz. Aynısı bilim, para, şöhret ya da başka ayartılara kapılanlar için de geçerlidir. Gerçekten Rab’be hizmet ettiğinizden ve onun sözünü dinlediğinizden emin olun.

           

Efesliler 5.29-30’da Pavlus diyor ki: ‘Hiç kimse hiçbir zaman kendi bedeninden nefret etmemiştir. Tersine, onu besler ve kayırır; tıpkı Mesih'in kiliseyi besleyip kayırdığı gibi. Çünkü bizler O'nun bedeninin üyeleriyiz.’ Bu yüzden Rab’bin size verdiği besinleri boşa harcamayın. O kilisesinin gelişimi için nasıl onu besleyip kayırıyorsa bizim için de aynısını yapar. Bedenimiz hastalandığında bu besini reddeder. Aynısı ruhsal konular ve Rab’bin sağladığı ruhsal besinler için de geçerlidir. Eğer bedeniniz bir besini reddediyorsa hemen doktora başvurursunuz. Doktor Yehova, şifa veren Rab’dir; ona gidin ve sizi iyileştirmesini isteyin. O kendisine gelip yardım isteyenler için ne yapacağını tam olarak bilir.

           

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares