Günün Mesajı

03/01/2017 - RAB’BİN İŞİ MÜKEMMELDİR

‘’Her zaman, her yönden, her şeye yeterli ölçüde sahip olarak her iyi işe cömertçe katkıda bulunabilmeniz için, Tanrı her nimeti size bol bol sağlayacak güçtedir.’’

2. Korintliler 9:8

Rab her zaman en mükemmel şekilde konuşur. Onun sevgisi o kadar büyüktü ki Oğlunu bizim günahlarımızın bağışlanması ve hastalıklarımızın şifa bulması için dünyaya gönderdi. Göksel Baba bize bol lütfunun güvencesini verir (2. Korintliler 9.8). Bunun anlamı Rab ile her zaman ihtiyaçlarımız karşılanacaktır. Her iyi işinden hayatımızda bolca olacaktır!

 

Rabbimiz hakkında daha çok şey öğrenmemiz gerekiyor. Birçok insan Kutsal Yazıları ya da Rab’bin gücünü bilmediği için kötü bir hayat yaşıyor (Matta 22.29). Ama Rab bize yaşam vermeye geldi ve bu yaşam bol bir yaşamdır (Yuhanna 10.10). O her zaman kendisini mükemmel bir dilde açıklar ve yaptığı her şey her zaman bizim iyiliğimiz içindir. Onun tüm bereketleri iyice bastırılmış, silkelenmiş ve taşmış, dolu bir ölçekle kucağınıza boşaltılacak (Luka 6.38).

           

Rab Mesih’e tüm suçumuzu ve günahımızı yüklemiştir (2. Korintliler 5.21). Onun eşsiz sevgisi sayesinde günah ‘kayıtlarımız’ İsa’nın kıymetli kanıyla temizlenmiştir. Artık Rab’bin varlığında korkmamıza ve utanmamıza gerek yok. Çünkü İsa Mesih’te olanlara, benliğe göre değil Rab’bin sözüne göre yaşayanlara mahkumiyet yoktur (Romalılar 8.1).

           

Zalimce görünse bile Baba biricik Oğlunun bedeninde yaralar açılmasını gerekli görmüştü. Çünkü biz bu yaralar sayesinde iyileştik. Onun yaraları ile biz şifa bulduk (Yeşaya 53). Rab bizi düşünerek çok lütufkar davranmış, hiçbir zarar görmemizi istememiştir. 

           

Ama hepsi burada bitmiyor. Rab’bin planı tüm lütfun üzerimize yağmasını istiyor. Bu İnsan aklının anlayabileceğinin ötesinde bir şeydir. Rab’bin aramızdaki etkinliği zayıf olamaz çünkü onun isteği bizim meyve veren, her ihtiyacı karşılanmış insanlar olmamızdır. Buna inanın! Yüce Rab hiçbir eksiğimiz olmasını istemiyor. Bereketlerinin hayatımızda bolca yer almasını istiyor.

           

Onun kutsal isteği engellenmemelidir ve engellenemez. Bu kutsal istek bizde bol bol güç, sevinç, sevgi ve başarı olmasını istiyor. Bu yüzden Rab’bin planını daraltmaya ya da kırpmaya çalışmayın. Mesih yerinizde olsa neler yapardı? Siz de onları yapın ve bunları yapmanızı mümkün kılacak kutsal ateşle dolun. Hayatınızın her alanında bolluk yaşamaya karar verin çünkü ancak bu şekilde Rab’bin adını yüceltebilirsiniz. Rab sizi hizmetkarı yapabilmek için büyük bir bedel ödedi. Rab hayatınızla ilgili isteğini gerçekleştirmek için her şeyi yapabilir ve yapmak istiyor.

           

Rab’de ihtiyacınız olandan fazlası vardır. Bu yüzden sizi kendi planları doğrultusunda kullanmasına izin verin. Rab’bin hayatınızla ilgili hayali mükemmeldir; unutmayın ki bu hayal insanın hayal gücünün çok ötesindedir (Efesliler 3.20). Bu berekete inanın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares