Günün Mesajı

06/01/2017 - RAB’BE ÖVGÜLER SUNUN

Onlar ülkeyi kılıçla kazanmadılar,
Kendi bilekleriyle zafere ulaşmadılar.
Senin sağ elin, bileğin, yüzünün ışığı sayesinde oldu bu;
Çünkü sen onları sevdin.

Mezmurlar 44:3

İnsan doğamızdan dolayı düşmanın gözünde hiçbir değere sahip değiliz. Ama Rab’bin gücü melekleri ve sözünün açıklanması aracılığıyla harekete geçtiğinde kurtuluşumuzdur. Onun yardımı olduğunda her şeyi başarabiliriz. Yüce rab İsrail’e yardım etmişti çünkü halkını seviyordu. Bizim için de aynısı geçerlidir.

 

Gücümüz İsa’nın adında harekete geçer. Rab adını her türlü durumda kullanmamıza izin vermiştir. Onun sözleri adında istediğimiz her şeyi gerçekleştirir (Yuhanna 14.12-14). O halde neden bekliyorsunuz? Acılarınıza son verme zamanınız gelmedi mi? Şeytandan hayatınızı terk etmesini talep etme zamanınız gelmedi mi? Eğer onu imanla ve kararlılıkla azarlarsanız derhal hayatınızı terk edecektir.

 

Kendimizi kazanmaya hazırlamalıyız çünkü Rab’bin ailesine onun çocukları olarak kabul edildiğimiz için artık tek bir savaşımızı bile kaybedemeyiz. Rab bizleri kayırır ve zafere götürür. Hangi savaşı veriyor olursanız olun fark etmez. İmanla ve güvenle savaşın. Yüce Rab sizi koruyacak, size başarı verecektir; bundan emin olun. Yanında Rab olan kişi kesinlikle zafer kazanacağından emin bir şekilde, cesaretle yürüyebilir.

 

Başarı elde etmek için güçlü hissetmeyi beklemeyin çünkü bu hazırlık hissiyatla olan bir şey değildir; ancak imanla mümkündür. Şimdi Rab’bin yetkisi, melekleri ve Sözü Baba’nın isteğini gerçekleştirmek için sizin talimatınızı bekliyor. Karar sizindir! Bu yüzden cesur olun çünkü korkanlar asla Yüce Rab’bin işlerini göremezler. Diğer yandan imanlılar ise Rab’bin görkeminin kendileri için çalıştığını görecekler. (Yuhanna 11.40).

           

İsrail kendi gücüyle asla Mısır’dan çıkamazdı ama Yüce Rab onlara yardım etti. Neden? Çünkü bu insanları seviyordu; tıpkı bizleri sevdiği gibi! İsa onu sizin seçmediğinizi, sizi kendisinin seçtiğini söylüyor. Sizi meyve vermeniz için seçti (Yuhanna 15.16). Rab sizi kurtarmak istiyor ve eğer onu hoşnut ederseniz bunu yapar.

 

Rab’bin söylediklerine inandığımızda Rab’bin adını yüceltiriz ve savaşa korkusuzca gireriz. Rab halkının bereketlerini almasından ve bolluk içinde yaşamasından hoşnut olur. Bunun gerçekleşmesi için size engel olan ve sıkıntı veren şeylerden kurtulmaya karar verin. Tüm kötülükten sakının ve bolluk içinde yaşayın!

           

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares