Günün Mesajı

07/01/2017 - DEĞİŞTİRİLEMEZ BEREKETLER

Dağlar yerinden kalksa, tepeler sarsılsa da
Sadakatim senin üzerinden kalkmaz,
Esenlik antlaşmam sarsılmaz”
Diyor sana merhamet eden RAB.

Yeşaya 54:10

Rab’bin verdiği kararlar asla değişmez; onlar sonsuzdur. Rab’bin bize olan bakışı, sevgisi ve merhameti sonsuza kadar aynı kalır çünkü bizimle İsa’nın kanında yaptığı antlaşma sonsuzdur.

 

Yüce Rab asla değişmediği için onun kararları da değişmez. Her şey değişebilir ama Rab değişmez. O imanımızı üzerine inşa ettiğimiz kayadır (Yeşaya 26.4). Rab bizi sevmeye ve kendi halkına katmaya karar verdiğinde bundan hiç pişman olmadı. Dağlar ne kadar sabit görünürlerse görünsünler bir gün mutlaka parçalanacaklar. Tepeler de böyle olacak. Ama Rab’bin kararları asla değişmeyecektir. Onu unutup arkamızı dönsek bile bizim için yaptıkları sonsuza kadar geçerli olacaktır.

           

Rab merhametli yüreğinden ötürü bize ve hiç istisna olmadan tüm günahkarlara bakar, bizi kusurlarımıza rağmen sever. Ne olursa olsun bu merhamet bizi hiç terk etmez. Rab her zaman bizim davamızı savunan avukatımızdır. Eğer sevgili okuyucum günahta çok ileri gitmişse ve Rab’bin artık kendisiyle ilgilenmediğini düşünüyorsa, şeytanın kendisini kandırmasına izin vermemelidir çünkü Rab’bin sevgisi ve iyiliği bizi asla terk etmez. Her zaman bizim için etkindir!

           

Son derece önemli bir başka Tanrısal iyilik daha vardır. Bu İsa’nın kanında yapılmış sonsuz antlaşmadır. Bu antlaşma sayesinde tüm günahlarımız bağışlanmıştır ve Rab’bin tüm bereketlerini almaya hak kazanmışızdır. Bu antlaşma ile kaderimiz sonsuza dek mühürlenmiştir. Kimse bizi Rab’bin ve İsa Mesih’in ellerinden alamaz (Yuhanna 10.27-30). Tüm bunlar artık bize aittir çünkü Rab’bin merhameti bize verilmiştir. Rab’bin varlığını bırakıp düşmanın yalanlarına inanmak akıl karı değildir. Biz Rab’bin en sevdikleriyiz ve o bizi daha da iyi yapmak istiyor.

           

Davut Bat Şeva ile günah işlediğinde Rab peygamber Natan’ı kralı fırçalaması için göndermişti. Böylece Rab’den ayrılmasına engel olmak istiyordu (2. Samuel 12). Baba da günahın kandırdığı, kendisini terk etmiş tüm insanlar için aynısını yapar. Ne kadar ileri gitmiş olursanız olun şimdi geri dönün! Rab ile aramızı düzeltme zamanıdır!

           

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares