Günün Mesajı

08/01/2017 - CESUR HİZMETKAR

Korkum yok çevremi saran binlerce düşmandan.

Mezmurlar 3:6

İmanın kullandığı dil bizi kendine hayran bırakır ve her türlü tehdide karşı bizi üstün kılar. Ayrıca imanın sesi Rab’bi hoşnut eder ve şeytana korku salar. İmanla söylenen sözler İsa tarafından söylenmiş sözler gibi güçlüdür. Böyle erdemlerle donananlar yenilmez olurlar!

 

İmanlı insanları tanımayanlar İsa’nın yapabilecekleriyle ilgili saçma şeyler söyleyenlere kulak verebilirler. Ama gerçek şu ki Rab’bin gücü bizi güçlü insanlar yapar. Rab’be geçmişte hizmet etmiş tüm insanlar için bu böyleydi. İmandaki yerimizi aldığımız zaman Rab’bin hangi dili kullanmamızı istediğini de biliriz. Ama bazı insanlar Rab’bin çocukları olduklarını söylemelerine rağmen çok olumsuz konuşuyorlar. İmanları olup da cesurca konuşanlar böyle değildir!

           

Rab’bin söylediği şeyleri imanla başkalarına duyurduğumuzda saçma bir şey yapmış olmuyoruz. Çünkü kendi bencil ihtiyaç ya da arzularımızdan değil, Rab’bin sözüne kulak verdiğimizde yüreklerimize gelen güvenceye dayanarak bunu yapıyoruz (Romalılar 10.17). Bu bizi düşmanın tehditlerine karşı üstün kılar ve kuzuları aslanların pençesinden, ayıların ağzından kurtaracak gücü verir. Böyle tehditler bizim karşımıza çıksa bile onları bir bez parçası gibi yırtıp atarız.

           

İman sözlerini duyurduğumuzda Rab’bi hoşnut ederiz. Ama düşmanın yalanlarını ağzımıza aldığımızda Rab bizden hoşnut olmaz, hayatımızda etkin olamaz. Çünkü elleri bağlanmıştır. Gücü etkin değildir. Şeytan ise kendi işlerini hayatımızda yapabilir. Rab Davut’u yüreğine uygun bir adam olarak görüyordu; bunun nedeni ise Davut’un söyledikleri ve imanlı tavırlarıydı (1. Samuel 13.14, Elçilerin İşleri 13.22). Siz neler konuşuyorsunuz? Rab sözlerinizden dolayı hoşnut oluyor mu olmuyor mu?

           

Rab’bi hoşnut eden ses şeytanı korkutur. Çünkü o böyle imanlı ifadelerin arkasından onu yakıp kül edecek ateş yağmurlarının geldiğini bilir. İsa konuştuğunda da bu böyleydi. Gerçek bir imanla her türlü kötülüğe gitmesini emrettiğinizde de böyle olur.

           

İmana dayalı olmayan hiçbir şey söylemeyin. Sadece Rab Tanrı sizi konuştursun. Dua edin ve erdemli sözcüklerin yüreğinizden akmasını isteyin. Kendinizi onlarla donatın. Söyledikleriniz İsa Mesih tarafından söylenmiş gibi yenilmez ve güçlü olsunlar.  

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares