Günün Mesajı

10/01/2017 - ÇOK KİŞİNİN AĞZINDAN DUYULACAK OLAN AKILSIZCA SÖZLER

Bunlar, “Rab'bin gelişiyle ilgili vaat ne oldu? Atalarımızın ölümünden beri her şey yaratılışın başlangıcında olduğu gibi duruyor” diyerek alay edecekler.

2. Petrus 3:4

Bu bölümde elçi Petrus son günlerde Rab’bin vaatleriyle alay edecek bazı insanların geleceğinden bahsediyor. Malesef kötü insanlar şeytanın kendilerine yaptırdığı akıl dışı şeylerin farkında olmazlar. Rab ile ilgili şeyleri hor görmek buna bir örnektir. Alay etmek genelde kendini bilge sanan insanların yaptığı bir şeydir ama gerçek bilgeler Rab’bin vaadinin gerçekleşmesini beklerler.

 

Petrus ‘saçmalık ruhu’ denen bir ruhun birçok insana hakim olacağı ve onlara akılsızca sorular sordurtacağı bir zamanın geleceğini işaret ediyordu. Bugün düşmanın aynen bu şekilde kullandığı insanlar var. Rab’bin sözüyle alay etmek bir insanın yapabileceği en aptalca şeydir! Ama yanlış yapma ruhu bu insanlara hakim olur ve Rab’bin öğrettiklerine tamamen ters şeyler öğretmek için mantıksal sebepler bulmaya çalışırlar. Böyle kendi anlamadıkları ya da öğrenmedikleri şeylerden bahsedenlerden uzak durun çünkü Rab’be bakmadıkları için onlar asla aydınlanamazlar ve gelecekleri yıkım olur.

           

Henüz çocukken şeytanın imanlı olmayanlara nasıl akıl dışı şeyler yaptırdığını görmüştüm. Müjde’ye iman ettikten sonra evimin penceresinden bazı insanları izliyordum. İş adamları, hakimler, savcılar, siyasiler üzerinde aziz olduğu söylenilen bir putun resmi bulunan saman parçasını taşımak için sıraya geçmişlerdi. Kutsal Kitabın özellikle Yeşaya 44:14-20’de ve Mezmurlar 115:7-8’de söylediğini bildiğim için ne kadar bilgisiz oldukları karşısında şaşkına dönmüştüm. Aynı zamanda onlara gerçeği göstermeyi de bir görev gibi hissetmeye başlamıştım.

           

Orta Çağda büyücüler Kutsal Kitapla alay ederlerdi. Yeşaya dünyanın yuvarlak olduğunu söylerken Orta Çağ düşünürleri dünyanın düz olduğuna, büyük sütunların üzerinde taşındığına inanıyorlardı. Bugün uydu fotoğrafları onları yalanlamaya yetiyor.

           

Söz ile ilgili hala anlayamadığımız sırlar er ya da geç bize açıklanacaklar. Bu yüzden kayıp olanlarla, alaycılarla, tahrikçilerle ya da saygısızlarla tartışmayın. Onların sadece sevgiye ve gerçek bir muhabbete ihtiyaçları var. Onlara Rab’bin gerçek sevgisini verebilecek olan sadece biziz. Onların kurtulması için Yüce Rab’bin onları Kurtarıcıya götürmesi gerektiğini de biliyoruz. Tüm işi yapan Rab’dir. Siz sadece dua edin ve inanın. Çünkü bunu yaparsak ülkemiz yakında tamamen İsa’yı izleyecek!

           

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares