Günün Mesajı

11/01/2017 - DÜŞMANIN ÜZERİNE ATILIN

Yoav'la yanındakiler Aramlılar'a karşı savaşmak için ileri atılınca, Aramlılar onlardan kaçtı.

1. Tarihler 19:14

Dünyanın gördüğü en büyük ittifaklardan bir tanesi Rab’bin halkını yok etme amacıyla kurulmuştu. Ama basit bir karar nedeniyle yenildiler. Rab’bin hizmetkarları bu olayla öğrendiler ki düşmandan kaçanlar düşmanın etkisine açık olurlar. İman bize her şeyin üzerinde Rab’be inanmamızı söyler. Bu yüzden imanı olanlar asla korkmazlar. İsrail ordusunun kumandanı Yoav’ın tek yapması gereken, yanındaki insanlarla birlikte Aramlılar’ın üzerine atılmak ve onları kaçırmak olmuştu (a. 14). İnanın, siz de aynı sonuca ulaşacaksınız!

 

Benliğin gözünden bakınca İsrail’in günlerinin sayılı olduğu görülebilirdi. Çünkü bir sürü ulus Davut’un krallığına karşı birleşmişti. Size bir fikir vermesi açısından miktarı söyleyeyim: 32 bin savaş arabaları, binlerce askerleri vardı. Ama Yoav’ın kararı her şeyin gidişatını tamamen değiştirdi. Buradan öğreneceğimiz şey şudur ki; düşmandan kaçmaya çalışan herkes düşmanın etkisi altında kalır. Oysa düşmanla yüzleşenler, göksel orduların kumandanı Rab’bin adında Tanrısal yardım alırlar.

 

Kutsal Kitap imanın Rab’bin Sözünü duyarak geldiğini söylüyor (Romalılar 10.17). Ama imanın zıttı korkudur ve şeytanın tehditlerine inandığımızda korku bize hakim olur. Hiçbir adım atmadan önce yüreklerimizde neyin olduğunu fark etmeliyiz. Eğer korkunun yüreğimize girmesine izin verirsek şeytanın ellerine teslim oluruz. Bu yüzden Rab yanımızda olmaz. Bunun tersi de doğrudur. Eğer imanımız olursa Göksel Babamız bizimle olacağı için düşmanı yeneriz. Bu nedenle her zaman yüreğinizi yönlendiren hissin ne olduğunu fark etmeye çalışın.

 

İman kendisine sahip olan insanların efendisidir. Bizi tüm zorluklara rağmen Yüce Rab’be inanmaya yönlendirir. Düşmanın ordularının üzerine iman sayesinde gideriz. Bize her türlü durumda zafer kazanacağımızın güvencesini verir. Şeytan karşınızdaki görüntüyü en karanlık renklerle kapatmış olabilir ama Yüce Rab’be güvenirsek şeytanın bu iğrenç boyalarının tek bir zerresini bile görmeyiz.

           

1. Tarihler’deki ayeti okurken Rab’bin halkının o sırada korkunç bir yenilgi yaşayacaklarmış gibi göründüklerini fark ediyoruz. Ama Yoav bu planı yapıp uygulayarak Aramlılar’ın kaçışını izlemişti. Ayrıca Ammonlular Aramlılar’ın kaçtıklarını görünce korkuya kapılıp kendileri de kaçtılar.

           

Bugün de Yüce Rab askerlerini savaşa en düzgün şekilde girmeleri için yönlendirmektedir. Bu işin sırrı şeytanın tehditlerine değil, imanımızın kaynağı ve tamamlayıcısı olana kulak vermektir (İbraniler 12.2). O size gerekli tüm talimatları verecek. Rab’bin rehberliğini izleyin. Düşmanınızın ne kadar korkak olduğunu göreceksiniz. İsa Mesih’i Kurtarıcınız ve hayatınızın Rab’bi olarak kabul ettiğinizde her zaman zaferli olmayı seçmiş olursunuz. Bu yüzden hiçbir türlü yenilgiyi kabul etmeyin! Güçlü ve cesur olun çünkü Rab sizi zaferlerle ödüllendirecektir.

           

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares