Günün Mesajı

13/01/2017 - SONSUZ BELİRTİ

Dikenli çalı yerine çam,
Isırgan yerine mersin ağacı bitecek.
Bunlar bana ün getirecek,
Yok olmayan sonsuz bir belirti olacak.”

Yeşaya 55:13

Bir insan Rab ile antlaşma yaptığında tüm bereketlerine kavuşur. Yeşaya’nın aynı bölümünün önceki ayetlerinde Yüce Rab’bin bizi yanında istediği yazılıdır. Bu yüzden günahlarından tövbe eden ve Söz’deki yerini alanlar başarıya ulaşırlar. Çünkü Rab’be hizmet edenlerin hayatı yenik değil, zaferli bir hayattır.

 

Eğer herhangi bir sıkıntıdan geçiyorsanız kendinizi bir yoklayın. Müjdeye gerçekten inanıyor musunuz? Rab’be mi güveniyorsunuz yoksa sadece herhangi bir dini mi takip ediyorsunuz? Sizi günahlara mahkum eden her şeyden kurtulun çünkü sadece Mesih tarafından kurtarılanlar gerçekten özgür olurlar (Yuhanna 8:36).

           

Eğer iman etmemişler İsa’yı Kurtarıcı olarak kabul ettiklerinde neler kazanacaklarını bilselerdi hemen onu aramaya başlarlardı! Çünkü günahını terk etmeye ve Yüce Rab’bin hizmetkarı olmaya istekli olanları başarılarla dolu bir hayat beklemektedir. Dahası, bu bereketleri istememiz bile gerekmez çünkü onlar bütün ihtiyaçlarımızı bilen Rab tarafından bize verilirler. Bu işin sırrı şudur: Rab’bin biricik Oğlunun bizi kurtarmak için kanını son damlasına kadar dökerek yaptığı antlaşmaya ortak olmalıyız.

             

Bu bölümün önceki ayetlerini okuduğunuzda Yüce Rab’bin insanları kendi yanında istediğini anlarsınız. Rab kayıpları yanlış yolları terk etmeye ve kendisine dönmeye çağırıyor; çünkü Rab çok bağışlayıcıdır (Yeşaya 55:7). Gerçek tövbenin bizi Baba’yla yeniden birleştireceğini ve şeytandan sonsuza kadar koruyacağını bilmek ne kadar harika! Ancak hatamızı kabul etmez, Baba’dan bizi affetmesini istemezsek bu ilahi iyilikten yararlanamayız.

 

Bir insanın Rab’bin Egemenliğindeki yerini almak için tek yapması gereken günahlarından tövbe etmektir. Rab’bin Sözü bizi suçlarımıza ikna eder ve her konuda başarılı olmayı öğretir. Ayrıca Rab’bin Oğlundaki üstün yerimiz daimidir. Kutsal Kitapta yazılı olan sözler sadece Mesih’te sahip olduğumuz armağanlardan bahsetmekle kalmaz, aynı zamanda bu vaatleri gerçekleştirme gücüne sahiptir. Söz’e göre Mesih’te olan herkes Rab’bin vaatlerinin mirasçısıdır çünkü bu mirasta İsa’ya ortaktır (Romalılar 8:17). Bu yüzden gerçek Hristiyan asla yenilgiyi kabul edemez, çünkü imanlılar her konuda zaferlilerden üstündür (a. 37).

 

Müjdeye iman edenin hiçbir eksiği olmaz. Bir inanlı her savaşını kazanacaktır çünkü Rab onu çocuğu olmaya çağırmıştır. Kurtuluş mesajını duyanlardan bazıları bu mesajı duymaktan mutlu olsa ve duymak için gayret etmiş de olsa, hiçbir değeri olmayan dini kuralları uygulamaya devam etmektedir. Bu yüzden sadece Müjdeye, yani İyi Haber’e inanmalı, İsa’nın adında bize ait olan şeyleri öğrenmeliyiz.

           

Sizi günaha götüren hiçbir şeyi kabul etmeyin çünkü Mesih’te olan artık yeni bir varlıktır ve eski olan her şey geçip gitmiştir (2. Korintliler 5:17). Bu yüzden İsa tarafından özgür bırakıldığınıza inanın. Mesih’in yaptığı işin tanıklığı size daha çok güç verecek, görkemli zaferinize ulaştıracaktır.

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares