Günün Mesajı

14/01/2017 - KÖTÜ RUHLAR PAZARLIK ETMEK İSTER

Ruhları o bölgeden çıkarmaması için İsa'ya yalvarıp yakardı.

Markos 5:10

Gerasalılar’ın memleketindeki cinli adamın kurtulması bize çok değerli dersler öğretmektedir. Çünkü kötü ruhlar bu adamda kalabilmek için değil, domuzlara girebilmek için izin istemişlerdi. Bu adam şeytanın kontrolü altına girmişti. Kötü ruhları kovmalı, onlarla pazarlık yapmamalıyız. Bugün de birçok cinli insanın kurtarılması gerekiyor. Bu görev İsa’nın kilisesine verdiği en büyük görevlerden biridir.

 

Eğer bu olay bizim için önemli dersler içermeseydi Rab bunun Kutsal Metinlere kaydedilmesini buyurmazdı. Dahası, İsa o kadar çok mucize gerçekleştirdi ki eğer bunların hepsi kayıt altına alınsaydı bütün bu kitaplar dünyaya sığmazdı (Yuhanna 21:25). Kutsal Kitap’a kaydedilen olaylar bizi uyarmak kaydedilmiştir. Bu yüzden onları dikkatlice çalışmak gerekir. Mucizelerin dışında Kutsal Kitapta Rab’bin işini yapmamıza yardımcı olan çok önemli talimatlar da yer almaktadır.

                       

Kötü ruhların istediği şey, yani domuzlara girmek, şu açıdan dikkat çekicidir. Kovuldukları zaman kötü ruhlar İsa’ya kendilerini o bölgeden çıkarmaması için yalvarmıştı. Hayvanların ruhu, kişiliği ya da karakteri yoktur; bu yüzden günah işlemezler. Ama kötü ruhlar onlara hakim olduğunda hayvanların bile ölümü seçtiklerini görüyoruz. Bir insan düşmanın eline geçtiğinde kötü ruh onun üzerinde yetki sahibi olur. Bu yüzden bazı insanların gönüllü olarak kötülüğün güçlerini hayatlarına çağırmaları üzücüdür!

 

Bazıları bugünlerde artık kimsenin kötü ruhların kontrolüne girmediğini söylüyor ama gerçek şu ki dünyada bu durumda olan bilmek istemeyeceğimiz kadar çok insan var. Bu insanları kurtarmanın tek yolu onların Müjdeye inanmalarını sağlamaktır. Sadece kötü ruhları kovmak kurtuluşu garanti etmez. Çünkü karanlığın etkisinden özgür bir şekilde yaşamak için iman gereklidir.

 

İsa kendisine iman edenlere cinleri kovma görevi vermiştir (Matta 10:8). Hristiyanlığın, yani dinin değil ama gerçeğin bilgisi, kötü güçlere tutsak olanları özgür bırakır (Yuhanna 8:32). Kiliselerde, hatta kürsülerde olmasına rağmen hala kurtulmamış olan insanlar var. Mesela çocukları taciz eden, pedofili ruhuna tutulmuş insanlar var. Aynısı diğer günahlar için de geçerlidir. Dünya toplumunun her köşesinde şeytan birçok insanı kontrol etmektedir. Onları kötülüğün egemenliğinden kurtarmamız gerekiyor.

           

İsa Mesih öğrencilerini Müjdeyi duyurmaya gönderdiğinde bu görevin bir parçası olarak onlara kendi adında cinleri kovma sorumluluğu da verdi. İsa elbette bu buyruğu vermesinin nedenini biliyordu. Bir insanı kurtarmak için kişinin kendisini en aşağı seviyelere indirmesi zorlu bir iştir ama bir o kadar da ödüllendiricidir.

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares