Günün Mesajı

16/01/2017 - GEREKSİZ SORULAR

Düşün biraz: Hangi suçsuz yok oldu,
Nerede doğrular yıkıma uğradı?

Eyüp 4:7

Eğer hayatımızda iyi bir dönemden geçiyorsak genellikle durup Rab’bin planına göre ilerleyip ilerlemediğimizi düşünmeyiz. Ama sıkıntıdaysak ve sorunlarımıza çözüm bulamıyorsak endişelenir, neden bu durumda olduğumuzu merak ederiz. Ayrıca bu durumdayken bazı sorular da sorarız ama bunlardan bazıları gerçekten gereksizdir. Aslında öfkemiz yaşadığımız bütün talihsizlikleri Rab’be atfetmeye çalışır. Kendi yanlış bakış açımıza göre Rab’bin bir yerde bizi yarı yolda bıraktığını düşünürüz. Ama Rab mükemmeldir. O asla hata yapmaz ve asla aldanmaz.

 

Bize rahatsızlık veren tüm sıkıntıların bir açıklaması vardır. Bu zorlukların bize ulaşmaması için Babamız ile olan ilişkimizi sürdürerek onlardan sakınmamız gerekir. Rab’be yaşadığımız bazı sıkıntıların neden başımıza geldiğini sormak yanlış değildir. Mesela Yeşu giysilerini yırtıp Rab’be Amorluların İsrail ordusunu yenmesine neden izin verdiğini sormuştu. Sorduğu soruya bir cevap almıştı da (Yeşu 7). Hayatımızda kötü bir şeyin neden olduğunu bilmek istemek tamamen normaldir. Ama asla Rab’bi daha değersiz ya da günahkar gördüğünüz birine yardım etmekle suçlamayın. Kimse o insanın yüreğinde ya da Rab’bin aklında ne olduğunu bilemez. Bu yüzden Göksel Babanın bereketlediği birisinin ruhsal birisi olmadığını düşünmek yanlıştır.

             

Günahlarını ruhlarında saklayan birçok insan vardır. Kimileri de şeytanın hayatlarında çalışmasına kendilerine yapılan yanlışlardan dolayı yüreklerinde nefret biriktirerek izin verirler. Eğer böyle ayartılar bir insanın yüreğine girmişse bu o yüreğin kapılarının açık bırakıldığından dolayıdır. Çünkü hiçbir sebep yokken asla şeytani bir güç bir insana dokunamaz. Yeşu’nun durumunda İsraillilerin yenilgisinin nedeni Akan’ın günahıydı çünkü Akan adanmış eşyalardan bazılarını almıştı. Günümüzde de durum aynıdır. Bütün hoş olmayan olayların arkasında yanlış bir şey yapan ya da bir tür günahın etkisine kapılmış birisi vardır. Birileri düşmanın, yani şeytanın oraya girmesine izin vermiştir. Kimse o insanın yaptığı yanlışı görmeyebilir ama Rab her şeyi görendir. Bu yüzden Rab o savaşta İsraillilerin yanında olmamıştı. Bugün de kötülüğün kendilerini sürüklemesine izin verenlerin yanında olmayacaktır.

           

Hayatınızda başınıza gelen tüm kötü şeylerin sebeplerini öğrenmek için Yüce Rab’be yönelin. İsa’nın size sözünü verdiği bol yaşam nerededir? (Yuhanna 10:10). Yeryüzü ve gökyüzü ortadan kalksa bile Rab’bin sözleri ortadan kalkmayacaktır (Matta 24:35); o zaman size verilen vaatler neden gerçekleşmedi? Rab asla hatalı değildir ve asla kararsız kalmaz. Eğer zorlu bir deneyimden geçiyorsanız bunun bir açıklaması vardır. Baba ile birlikte yürüyenler bağışıklık sistemi iyi durumda olan insanlar gibidir; onları hiçbir hastalık ele etkilemez.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares