Günün Mesajı

17/01/2017 - KAHİNLERİ DİNLEYİN

Savaşa başlamadan önce kâhin gelip askerlere seslenecek.

Yasa’nın Tekrarı 20:2

Rab her zaman kendisine adanmışlıkla hizmet edenleri korumuş ve gözetmiştir. Geçmişte Rab kendisine hizmet etmesi için kahinler yetiştirmiş, onlara saygı gösterilmesini istemişti. Kahinlerin görevi halk adına Rab’be hizmet etmekti ve Rab onlar aracılığıyla çocuklarını yönlendiriyordu. Bu hizmet hala devam ediyor ama artık kapsamı daha geniştir. Kahinlere kulak verenler başarılı olurlar (2. Tarihler 20:20). Rab vaatlerini gerçekleştirir.

 

Musa Rab’bin halkına yenilgiye uğramaması için talimatlar vermiş, Rab’bin sözüne kumandanların söylediklerinden daha fazla kulak vermesi için İsrail ordusunu uyarmıştı. Kahinlerin söylediği sözler İsrail soyunu güçlendiriyordu çünkü Rab’bin seçtiklerine kulak verenler yenilmez olurlar. Bugün Rab’bin yönlendirişine kulak verenler de kimsenin mümkün olduğunu düşünmediği şekillerde güçlendirilmektedir. Bu insanların İsa’nın adında yaptıkları harika işleri görebiliriz (Markos 16:17-18).

           

Rab bir insanı kendisini temsil etmesi için seçtiğinde bunu rasgele bir şekilde yapmaz. Rab işini kimlerin yürüteceğini ve kendisini kimlerin onurlandıracağını seçmekte uzmandır (1. Samuel 2:30). Bu yüzden bir çağrıya kulak vermiş hiçkimse değersiz olduğunu düşünmemelidir. Yüce Rab çağırdığı insanlara karşı sadıktır ve onlara verdiği görevler önemli görevlerdir. Rab kahinlerine saygı duyar ve onlara saygı gösterilmesini ister.

           

Kahinin görevi Rab’bin iyiliğini insanlara ulaştırmaktır. Bu görevi yürüten bir kahin Rab’bin önüne her geldiğinde Rab onu kabul edecektir. Görevlerinin yanı sıra kahinler Kutsal Ruh’tan bazı buyruklar da alırlar ve bunları halka bildirirler. Mesela İsa cüzamlı adamı iyileştirdiğinde ona Yasa uyarınca gidip kahine görünmesini söylemişti (Matta 8:2-4). Bugün Rab bu yasada yazılı olanları gerçekleştirmeye devam etmektedir.

 

İsa’nın gelişiyle kahinin görev kapsamı biraz daha genişlemiştir. Artık bu hizmete çağırılan kısıtlı sayıda insan yoktur. Rab’bin ailesinde doğan herkes otomatik olarak kahin olur (Vahiy 5:10). Bu insanların kutsallık içinde yaşamaları, mümkün ya da gerekli olduğunda kahinlik görevlerini yerine getirmeleri gerekir. Geçmişteki kahinler gibi bugünkü kahinler de onurlandırılmaktadır.

           

Kahinler yönlendirişte bulunarak peygamberlik rollerini de yerine getirirler. Bu yüzden Yüce Rab’bin çocuklarının ağzından çıkanları asla hor görmeyin çünkü Rab’bin mesajına kulak vermek mutluluk, başarı, zenginlik getirir. İnanın ve güvenin, çünkü Rab verdiği bütün sözleri yerine getirendir.

           

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares