Günün Mesajı

19/01/2017 - İSA’YA YAKLAŞIN

İnsanlarca reddedilmiş, ama Tanrı'ya göre seçkin ve değerli olan diri taşa, Rab'be gelin.

1. Petrus 2:4

Yüce Rab’bin kanatları altına sığınanlar güvende olurlar (Mezmurlar 91:4). Yüce Rab’be yaklaştıkça Yüce Rab de onlara yaklaşır ve bu onlar için çok yararlı olur. Diğer yandan, Rab’den uzakta yaşayanların kaybedecek çok şeyi vardır çünkü Rab’den uzaklaşanlar aynı anda şeytana yaklaşmaktadırlar.

 

Şeytanın en çok kandırabildiği insanlar Müjdeyi hiç duymamış olanlar değil, Rab’bin isteğini bilen ama Rab’bin varlığında yaşamak için gayret göstermeyenlerdir. Kutsal Kitabı dikkatsizce ve saygı duymadan okumak, devamlı dua etmeyi bırakmak ve kilise ibadetlerine gitmemek şeytanın Rab’bin çocuklarını imanda büyümekten ve Rab’bin korumasından alıkoyma yollarıdır.

 

Bir insan ışıktan, yani İsa’dan uzaklaştıkça (Yuhanna 8:12) karanlığa o kadar yaklaşır. Ama Göksel Rab ile ilişki içinde yaşayanlar, devamlı dua edenler ve Rab’bin yüzüne yönelenler Yüce Rab’bin kanatları altına sığınırlar; şeytan burada onlara dokunamaz. Rab’be yakın olmak çok kolaydır ve iyidir. Çünkü onunla güvende oluruz, merhamet ve lütuf görürüz. Ancak şeytan bizi Rab’den uzak tutmak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

 

İyi bir baba çocuğunun yanında olmasını ister ve bundan hoşnut olur. Arkadaşlar da arkadaşlarının yanında bulunmaktan keyif alırlar. Ama göksel Babanın dostluğu bizim en yüksek amacımız olmalıdır. Rab’be yaklaşmak için gayret etmeliyiz çünkü bu şekilde her zaman korunur ve bereketleniriz.

 

Rab’bin yanında olmayı ya da olmamayı istemek insanın kararına bağlıdır. Eğer insan ışıkta yürürse kurtulur. Aslında Söz cennete giden tek bir yolun olduğunu söylemiştir (Yuhanna 14:6). Ama bu yoldan saparsa onu yıkıma ve karanlığa götüren yola girecektir. Bu yüzden kardeşlerim, bir gün ateş ve kükürtten oluşan göle atılacak, orada sonsuza kadar yanacak olan varlığa yaklaşmaya çalışmayın (Vahiy 20:10-15). Rab’be doğru attığınız her adım için Rab de size doğru adım atacaktır.

 

Kimse Rab’bin varlığına yönelip orada kötülük görmemiştir. Rab’de her zaman sevinç vardır (Mezmurlar 16:11). Ayrıca Rab’be yaklaşanları bekleyen çok sayıda bereket vardır; bu yüzden ondan uzakta kalmaya hiç değmez. Yaratıcınıza ve Kurtarıcınıza yaklaşmak hayatınız için koyduğunuz hedef olmalıdır çünkü Rab’bin size vermeyi beklediği şeyler hayal edebileceklerinizden çok daha fazladır (Efesliler 3:20).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares