Günün Mesajı

20/01/2017 - İYİ ÖRNEĞİ İZLEYİN

Sense benim öğretimi, davranışımı, amacımı, imanımı, sabrımı, sevgimi, dayanma gücümü… ...yakından izledin.

2. Timoteos 3:10-11

Pavlus Timoteos’a kendisini farklı yönlerden yakından izlediğini ifade ediyordu. Rab’be geçmişte hizmet edenlerin de, bugün hizmet edenlerin de Müjde sınırları dahilinde kendi ilerleme yöntemleri olmuştur. Bu yöntemleri izleyenler iman yolculuklarında başarılı olurlar.

 

ÖĞRETİ: Rab’be hizmet eden bir insanın sahip olduğu anlayış, Rab’bin bu hizmette çalışmaya çağırdığı diğer insanlarca da örnek alınmalıdır. Geçmişte Rab’be hizmet etmiş herkes Rab’bin işini özgün yollarla yaptı ve bu onları diğerlerinden ayırdı. Rab’bin işini yapmakla görevli insanlar kendilerine öğretilenleri yapmazlarsa çok şey kaçırırlar.

 

DAVRANIŞ: Yüce Rab’bin isteği uyarınca bize verilen meshediş etrafımızdaki toplumdan farklı bir hayat sürmemizi mümkün kılar. Toplum şeytanın etkisinde yaşadığında yozlaşır ve Rab’be ait olanları saptırmaya çalışır. Ama Rab’be ait olan insanların davranışlarını örnek aldığımızda düşmanın saldırılarına teslim olmaz, karanlığın tüm tuzaklarından sakınırız. Böylece kuşağımıza hiç utanç getirmeden yaşarız.

 

AMAÇ: Rab tarafından çağırılan ve kabul edilenler amaçlarının iyi olduğunu göstermişlerdir. Aynı şekilde fitneye yol açanlar, günah işleyenler ve Müjdede aykırı öğretiler uyduranlar öğretilerinin Rab’den olmadığını gösterirler.

 

İMAN: Eyleme geçmeyen iman ölüdür (Yakup 2:17). Gerçek iman Rab’be sadık olanların ve ona hizmet etmek isteyenlerin hayatlarında mucizeler yaratır. Rab tarafından seçilen ve işini yapmak üzere gönderilen insanların imanları örnek alınmalıdır.

 

SABIR: Bu da örnek almaya layık, iyi bir niteliktir. Çünkü sabırlı olmayanlar, daha doğrusu Ruhun bu meyvesine sahip olmayanlar Rab’bin işini zorlaştırır.

 

SEVGİ: Başka çevirilerde bu sözcük Rab’bin sevgisi olarak da çevrilmiştir. Bu olmadan Rab’bin işinin kıymeti anlaşılmaz, ruhun değeri bilinemez ve Müjdenin faydaları hayatlara dağıtılamaz.

 

DAYANMA GÜCÜ: Yenilgileri kabul etmemiz gerekmiyor; böyle yaparak yanlış yola saparız. Sadece Rab’bin isteğini beklememiz gerekiyor. Ama aynı zamanda aktif olmalı ve haklarımızı kullanmamız gerektiğinde ısrarcı olmalıyız.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares