Günün Mesajı

21/01/2017 - RAB’BE AİTİZ

...Yücelik ve güç sonsuzlara dek .. bizi bir krallık haline getirip Babası Tanrı'nın hizmetinde kâhinler yapmış olan Mesih'in olsun! Amin.

Vahiy 1:5-6

Düşüşünden önce insanlık İsa Mesih yeryüzündeyken nasılsa öyleydi ama bu ayrıcalıklı konumunu kaybetti. Ama Mesih’in çarmıhtaki işi sayesinde her şeyi tekrar kazandık. İnsan artık her konuda zaferlilerden üstündür (Romalılar 8:37), Rab’bin hizmetinde krallar ve kahinler olarak atanmıştır (1. Petrus 2:9) ve Mesih’teki yetkisi hayal edebileceğinden daha büyüktür.

 

Rab insanı kendi benzeyişinde yarattı (Yaratılış 1:26) ve insanın hiçbir eksiği yoktu. İlk insan Adem Rab’bin yarattığı tüm evrenin üzerinde egemenlik süren akıllı bir varlık olarak yaratılmıştı. Ama Yüce Rab’be itaatsizlik etti ve bu yüzden ruhsal ölümden geçerek Rab’den ayrıldı. Bu onun ve dolaylı olarak da bizim tüm yeteneklerimizi kaybetmemize neden oldu. Günahın kölesi olacak şekilde alçaltılarak daha düşük bir konuma getirildik ve bu da bizi aşağılık arzuların, kirli içgüdülerin tutsağı yaptı. Ama İsa’nın başardığı kurtuluş işi sayesinde Rab’be teslim olmayanların yanında ‘’süpermen’’ olacak kadar yükseltildik.

 

Mesih’te yeniden yaratıldığımız için Rab’bin kralları olduk. Böylece her türlü durumda tavrımız zaferlilerden daha üstündür. Her türlü savaşa zafer kazanacağımızı bilerek girmeliyiz. Rab’bin bize Sözünde bildirmediği şeyleri yapmamalıyız. Cesaretle inanın ve bir şeye karar verdiğinizde hemen gerçekleşmedi diye kaygılanmayın; çünkü buyruğunuz gerçekleşmektedir ve başarısız olmayacaksınız.

           

Bu yetki bize büyük bir sorumluluk da getirir. Adem günah işlediğinde Rab’bi hayal kırıklığına uğratmıştı çünkü Rab ondan kendisine emanet ettiği işi yapabilecek bir varlık olmasını beklemişti. Bu sizin için de böyle olmasın! Biz Rab’bin kralları ve kahinleriyiz. Görevinizi gayretle yerine getirin!

 

Tüm bunların ışığında gücümüzün hayal ettiğimizden daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Fiziksel ya da zihinsel bir güçten değil, ruhsal bir güçten bahsediyorum. Melek Gidyon’a ‘kendi gücünle git’ demişti (Hakimler 6:14). Rab’den her bir söz duyduğumuzda bu sözün bildirdiğini gerçekleştirecek gücü de Rab’den almış oluruz (Yeşaya 55:11). Bu güçle savaşlara korkmadan girebiliriz. Rab’den duydukça elinizde güç birikir. Bize bu yetki verildiği için, Rabbimizin kralları gibi davranmalıyız. Kral her türlü durumda son sözü söyleyen demektir. Bu fırsatı kullanın ve gerçek bir kral gibi yaşayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares