Günün Mesajı

22/01/2017 - LÜTUF EGEMENLİK SÜRSÜN

Öyle ki, günah nasıl ölüm yoluyla egemenlik sürdüyse, Tanrı'nın lütfu da Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla sonsuz yaşam vermek üzere doğrulukla egemenlik sürsün.

Romalılar 5:21

Adem’in Aden Bahçesi’nde işlediği günah insanlığın kaderini tamamen değiştirdi ve insanların kaybolmasına sebep oldu. Ama İsa Mesih’in çarmıhtaki ölümü ve sonraki dirilişi ile etkin olan adalet ve doğruluk, bize kurtuluş vermiştir. Bu kurtuluşla birlikte yaşam, Rab ile olan ilişkinin düzelmesi ve onun çocukları olma hakkı da gelmiştir.

 

Bu iki iş insanlığı tamamen değiştirmiştir: İlk olarak günah, ölümün insanların üzerinde egemenlik sürmesine yol açmıştı. İsa’nın ölümü ise lütuf getirmişti. Bugün Hristiyanların önemli bir sorumluluğu vardır. Romalılar 8:17’de yazdığı gibi ‘‘Eğer Tanrı'nın çocuklarıysak, aynı zamanda mirasçıyız… Mesih'le ortak mirasçılarız.’’ Aklanma ile birlikte gelen lütfun sonsuzluk boyunca doğrulukla egemenlik sürmesi gereken zamanda yaşıyoruz.

 

Günah işleyerek Adem bizi şeytana sattı ve bunun sonucunda ölüm, yani Şeytanın doğası aramızda hüküm sürmeye başladı. Bu nedenle şeytanın boyunduruğu altında doğduk. Bu tutsaklık insanlar iman edip İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul edene kadar böyle sürer. O zaman kadar insanlar şeytani içgüdülerin yönlendirişiyle yaşar ve bu da onları şeytanın isteklerini yapmaya, yani yalancının çocukları olmaya götürür (Yuhanna 8:44).

 

Mesih’in bizim yerimize ölmesiyle Rab’bin lütfu bizi kurtarması için aramıza gönderildi ve tüm insanlığın üzerine döküldü; buna kayıp insanlar da dahildi. Lütuf sadece Yüce Rab’be boyun eğmemiş insanların İsa’yı Kurtarıcı olarak kabul etmelerine yardım etmek için gelmedi. Çünkü kayıp insanlar bunu yaptıklarında Rab’bin hak edilmemiş iyiliğini de alabiliyorlar. Yeni bir varlık olarak insan artık günahtan ve ölümden sonsuza kadar kurtulmuştur.

 

Rab’bin çocuklarının lütuf çağında yaşadığımızı anlaması, günahın artık iman etmiş insanlar üzerinde egemenliğinin kalmadığını anlaması gerekiyor. Bu lütuf doğrulukla, yani Rab’bin Sözündeki güçlü duruşumuzla hüküm sürmektedir. İnsan günah işlerse bu onun zararına olur. Ama tövbe eder ve bağışlanma dilerse günahları bağışlanır.

 

Düşmana teslim olmamalı, haklarımızı kullanmalı, İsa’nın adını kullanarak Rab’bin lütfunun doğrulukla sonsuzluk boyunca hüküm sürmesine izin vermeliyiz. Eğer henüz iman etmediyseniz şimdi bunu yapın ve karanlığın egemenliğinden çıkarak Rab’bin egemenliğine gelin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares