Günün Mesajı

23/01/2017 - RAB İLE KONUŞUN

RAB'bin Amorlular'ı İsrailliler'in karşısında bozguna uğrattığı gün Yeşu halkın önünde RAB'be şöyle seslendi:
“Dur, ey güneş, Givon üzerinde
Ve ay, sen de Ayalon Vadisi'nde.”

Yeşu 10:12

Rab bize bir şey söylediğinde ona cevap vermeliyiz ve bize söylenenleri kabul etmeliyiz. Karşımıza çıkan zorluklara odaklanmamalıyız çünkü Rab’bin Sözünde ilan ettiğimiz şeyler mutlaka gerçekleşecektir. Baba’nın bize bir şey söylediği gün ne mutlu gündür. Artık tek yapmamız gereken ona inanmaktır. O zaman göksel Babamızın görkemini göreceğiz.

 

En güzel dua Rab bizimle konuştuğunda edilir. Dua Rab ile yüreğimizden geçenler hakkında, isteklerimiz hakkında ve inandıklarımız hakkında konuşmak demektir. Eğer imanımız yoksa Rab’be yakarmamalıyız çünkü bu zaman kaybı olur. Oysa imanla dua ettiğimizde Rab’bin gücünü bizim yararımıza olacak şekilde harekete geçirmiş oluruz. Ayrıca Rab’bin bize söylemediği bir şeyle ilgili dua ettiğimizde de başarıya ulaşamayız.

 

Rab bize hayatımızda ya da hayatımız aracılığıyla ne yapmak istediğini söylediğinde bize söylediği sözlerini sıkıca kavramalıyız; bu Rab’bi sevindirir ve bizden hoşnut olmasını sağlar. Rab bizimle konuştuğunda bu tıpkı bize bir ‘’yeşil ışık’’ yakması gibidir; artık ondan sonra geriye bize söylenenleri yapmak kalır. Yeşu bu ilkeyi iyi anlamıştı.

 

Rab’bin söyledikleri basit bir şey de olabilir, daha önceden kimsenin duymadığı ya da yapmadığı yeni bir şey de olabilir. Rab bize Sözü aracılığıyla ve bazen de dua aracılığıyla konuşur; ama önemli olan şey şunu bilmektir: Rab asla Kutsal Kitapta yazılı olan şeyle çelişmez. Yani bize söylediği ne kadar büyük, zor ya da önemsiz görünürse görünsün her zaman Rab’den duyduklarımıza inanmalı ve Yeşu gibi onları eyleme geçirmeliyiz.

 

Gerçek şu ki kendilerine söylenene inanmaya cesaret edenler isteklerinin gerçekleştiğini görme ayrıcalığına kavuşuyorlar. Sadece dileklerde bulunanlar ise kendileri için hazırlanan şeyleri gerçekleştirmek için Rab tarafından kullanılma zevkini tadamıyorlar.

 

Rab’bin sesinin sizi yönlendirdiğini hissettiğinizde bu Rab ile olan ilişkinizin en iyi safhasında olduğunu gösterir. Rab’bin sizi ziyaret ettiği günü kaçırmayın. Eğer Baba’nın söylediklerini yapmazsanız ona güvenmediğinizi göstermiş olursunuz. Asla bunu yapmayın!

 

İsa Mesih’in Rab’bin Egemenliğini görmek için belirttiği tek koşul inanmaktı. Gerçekten inanmayanlar oruç tutarak, dua ederek, göklerden cevap bekleyerek zamanını boşa harcamaktadır. Diğer yandan inananlar kendilerine vaat edilen bereketi alacakları doğru yolu ve zamanı bileceklerdir. Bilge olun! Size ait olan bereketleri alarak ve gerçekleşeceği vaat edilen şeylere inanarak Rab’bin yüreğini hoşnut edin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares