Günün Mesajı

24/01/2017 - SEVİNMEYİ İSTEYİN

Sevindir kulunu, ya Rab,
Çünkü dualarımı sana yükseltiyorum.

Mezmurlar 86:4

Bu ayet günlük sevinçlerden değil, İsa’nın bizi ziyaret ettiğinin işareti olan gerçek sevinçten bahsediyor. Bu Rab’be hizmet etmemiz için bize verilen hayati bir malzemedir ve Kutsal Ruh’un etkinliğini gösteren işaretlerdendir. Bu yüzden ruhunuzu açın ve bu sevinçle dolun!

 

Bedenin ve yüreğin mutlu bir şekilde yaşaması iyidir; ama yukarıdaki Kutsal Kitap ayeti ve aslında bütün Kutsal Metinler Rab’bin Sözü ile iletişim kurduğumuzda ruhumuzu dolduran sevinçle ilgilidir. Mutlu bir hayat sürmek için her türlü gayreti göstermeliyiz ama ruhumuzu dolduran ruhsal mutluluğa sahip olmak için daha fazla gayret etmeliyiz. Yüreğimiz bu sevinçle dolduğunda bereketlerimizi alma zamanının geldiğini de biliriz.

 

İsa bizi tekrar göreceğini ve o zaman sevincimizin tam olacağını söylemişti (Yuhanna 16:22). Yani ruhunuzda sıra dışı bir mutluluk hissettiğinizde o anda Kurtarıcının sizi ziyaret ettiğinden emin olabilirsiniz. Bu olduğu zaman şeytanın bize yönelik saldırılarını azarlamalı, onlardan hayatımızı terk etmelerini talep etmeliyiz. Ya da Rab’bin bize Sözü aracılığıyla vaat ettiklerini almak için dua etmeliyiz. Hayatımızın en önemli kararlarını vermek için Rab’bin yüreğimizi sevindirmesini beklemek hayatidir.

 

Mezmurlar 100:2’de Rab’be sevinçle hizmet etmemiz gerektiği yazıyor. Bunun anlamı komik şakalar yapıp kahkaha atarak hizmet etmek değildir. Rab’bin yüreğimizi kutsal esenliğiyle ve huzuruyla doldurmasını beklemeli, sonra bu sevinçli yürekle Mesih’teki haklarımızı kullanmalıyız.

 

Kutsal Ruh’un varlığı bizde çeşitli meyveler üretir (Galatyalılar 5:22) ve bunlardan biri de sevinçtir. Rab ile yakın bir ilişkisi olanlar her zaman bu meyveyi verirler. Ama günahlı ya da imanda soğumuş Hristiyanlar her zaman rahatsız, herkese ve her şeye karşı tepkili olurlar. Mutluluğun Rab’bin bir çocuğunun hayatında olmaması, Baba’nın o hayattan uzak olduğunu gösterir. Dikkatli olun çünkü Rab günaha göz yummaz!

 

Eğer Rab’bi aramak için hiç çaba göstermediyseniz hayatınız üzgün ve kaygılı geçer. Rab bize esin verir ama ruhumuzu bu esinle onun önüne getirmek, ona doğru yükseltmek bizim kararımızdır. Rab’be yönelmek zor koşulların arasında zaferli bir hayat yaşamak isteyen herkes için olmazsa olmazdır.

 

Mezmur Yazarı sesini Rab’be doğru yükselttiğinde sevinmeyi istemişti. Rab’bin ziyareti ruhsal durumumuzu değiştirir ve bu tesadüfen olmaz. Çünkü bu Rab’be yaklaşmanın bir meyvesidir. Bunu yaptığınızda Rab de size yaklaşır (Zekeriya 1:3; Malaki 3:7). Şimdi yüreğinizi açıp bu basit adımların size getireceği yararları görmeye başlayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares