Günün Mesajı

25/01/2017 - KURALLARI DEĞİŞTİRMEYİN

Kutsal Yazılar'ı okumadınız mı? Yaradan başlangıçtan ‘İnsanları erkek ve dişi olarak yarattı.’

Matta 19:4

Var olan her şeyin tek bir Yaratıcısı vardır; bu hem ruhsal hem de maddi şeyler için geçerlidir. Rab her şeyi kendi isteği uyarınca şekillendirmiştir. Onun gücü ölçülemez, sınırsızdır. Onun koyduğu kurallar ise mantıklıdır. Bu yüzden her şeyin Yaratıcısının koyduğu bu kuralları değiştirmeye çalışacak kadar kendisini akıllı sanmak pek de akıllıca olmaz.

 

Dünyadaki hiçbir şey tesadüfen öyle değildir.  O gücü sınırsız ve yetenekleri sonsuz bir varlıktır (Yeşaya 40:28). O her şeyin yaratıcısıdır; buna insan da dahildir. Darwin Evrim teorisi fikrini üretmişti. Ama bütün bu mükemmelliğin tesadüf eseri var olduğuna nasıl inanabiliriz? Bizi yaratan bilge ve sevecen bir varlık olduğunu ve onun verdiği buyrukları bilmek önemlidir. Şüphe yok ki Rab bizi yaratan Rab bunun için gereken bilgiye de sahipti. Bu anlayışta derinleştikçe Yüce Rab’bi daha da çok tanımak istersiniz.

 

Rab’bin bir planı vardı ve her şeyi bu isteği uyarınca yarattı. Rab elinden çıkan her işe bakmış ve yaptığı bu işlerin iyi olduğunu görmüştür. Hiçbir şey düzensiz ya da kusurlu bir şekilde tasarlanmamıştır. Ancak bütün yaratılışın tacı olan insan Rab’be itaatsizlik etti ve bu yüzden dünya kusurlu bir hale geldi. Adem’in işlediği günah şu anda var olan kötülüklerin sebebidir.

 

Günah ile birlikte şeytanın doğası olan ruhsal ölüm dünyaya girdi ama Rab’bin gücünü alt edemedi ya da azaltamadı. Baba insanlığı kurtarmak için bir plan hazırladı ve devreye soktu. Bu planın en büyük kısmı halihazırda gerçekleştirildi. Rab biricik oğlunu çarmıhta ölmesi için dünyaya göndererek insanların kendisinden kopmamasını mümkün kıldı. Bu işin geri kalan kısmı ise İsa geri döndüğünde tamamlanacaktır. O zaman kanunsuzluğun hiç var olmadığı egemenliğe götürüleceğiz.

 

Yüce Rab’bin yaratılışa koyduğu düzenlerden bir tanesi de insanı kadın ve erkek olarak yaratmasıydı (Yaratılış 1:27; 5:2). ‘’Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.’’ (Yaratılış 2:24). Rab erkeği bir başka erkeğe ya da kadını bir başka kadına bağlanması için yaratmadı. Rab’bin koyduğu tüm kuralların bir nedeni vardır ve bunları değiştirmeye çalışanlar bu kurallara başkaldırmış olurlar. Bu tavır göksel Baba’nın yargısıyla karşılaşacaktır! Unutmayın ki ‘’’diri Rab’bin eline düşmek korkunç bir şeydir.’’ (İbraniler 10:31).

 

Yüce Rab’bin planlarına asla engel olunamaz (Eyüp 42:2). Aklı başında olan asla Yaratıcının kurallarını değiştirmeye cüret etmez.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares