Günün Mesajı

26/01/2017 - DUA EDİN VE GÜNAHLARINIZI İTİRAF EDİN

RAB Tanrım'a dua edip günahlarımızı itiraf ettim. Şöyle dedim:
“Ya Rab, kendisini sevenlerle, buyruklarına uyanlarla yaptığı antlaşmaya bağlı kalan yüce ve görkemli Tanrı!"

Daniel 9:4

İsrail soyunun işlediği günahların ve suçların farkına vardığında peygamber Daniel Yüce Rab’bin önüne gelerek onların hatalarını itiraf etti; Rab’den merhamet istedi. Rab onu duydu çünkü Sözün yönlendirişini izlemiş, kayıp olanların yerine Rab’bin önüne gelerek aradaki bu boşluğu kapatmıştı (Hezekiel 22:30).

 

Bugün Göksel Baba aynı şeyi bizden de istiyor. Halkını kendisi ile aileler ve uluslar arasında durmaya çağırıyor. Birisi Rab’bin mesela Daniel’inki kadar belirgin bir hizmete çağırdığını hissettiğinde, bütün yüklerini kendi üzerine almak yerine Rab’be teslim etmelidir (1. Petrus 5:7). Çünkü biz kendi hayatlarımızın kaygısı ve yükünü zar zor taşıyabilecek kapasitedeyiz; ailemizin ve ulusumuzun yüklerini de kendi üzerimize alamayız.

 

Rab ile Rab’den uzak olanlar arasındaki boşlukları doldurmak gereklidir ama bunu kendi üzerimize yükler almadan yapmalıyız. Böyle durumlarla karşılaştığınızda dua etmelisiniz çünkü gizli olan her şeyi Söze uygun bir şekilde Rab’be itiraf ettiğinizde duanız duyulacaktır. Size verilen görev ne olursa olsun dua ile yakarın çünkü Rab’bin işini yapmanın tek yolu budur: Rab ile konuşmak. Daniel bunu yaptı ve Yüce Rab onu duydu.

 

Hayatınızın nasıl devam etmesi gerektiğini ancak Rab bilir. Ona hayatınızda ya da hayatınız aracılığıyla başka hayatlarda çalışması için tam olarak izin verdiğinizde Rab’bi hoşnut etmiş olursunuz. Dua ederken içinizde hiçbir sır tutmayın. Bir başkasının ya da başkalarının yerine dua ederken o kişilerin yanlışlarını da itiraf etmek önemlidir. Ayrıca Kutsal Metinlerin bu sorunla ilgili ne söylediğine değinmek de gerekir. Size gönderilen her söz Rab’bin isteğini yerine getirmek için gönderilmiştir. Rab’bin isteğini gerçekleştirecek güç bu sözlerin içinde mevcuttur.

 

İsa insandan gelen görkemi kabul etmediğini söylemiştir (Yuhanna 5:41). Rab’bin Ruhu sizi yönlendirmelidir. Bu yüzden Kutsal Ruh size dokunduğunda Yüce Rab’bin o konuyla ilgili söylediği şeyleri söylemelisiniz. Böylece Rab’bin gücü sizin yanınızda harekete geçecektir. Tanrısal yetkiyi hor görenler ise mutlaka yenileceklerdir.

 

Daniel duasına Kutsal Metinlerin Rab’bin kendisine güvenenlerle ilgili söylediklerinden bahsederek başladı. Peygamber aracılık görevini çok iyi bir şekilde yerine getirdi ve Yüce Rab halkıyla ilgili buyruklarını ona bildirdi. Eğer siz de bu şekilde davranırsanız, yani Sözün yüreğinize bildirdikleriyle ilgili dua ederseniz, siz de cevap alırsınız. Rab’be güvenin çünkü Rab sözlerini yerine getirir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares