Günün Mesajı

27/01/2017 - DOĞRU OLMANIN YARARLARI

“Kalmayacak kötülerin asası,
Doğruların payına düşen toprakta,
Yoksa doğrular haksızlığa el uzatabilir”

Mezmurlar 125:3

Kötülerin asası Rab’bin antlaşmasına tabii olanlara karşı etkisizdir çünkü onlar Kutsal Ruh tarafından yönlendirilmektedir. Bunun anlamı Rab’bin çocuklarının kaderlerinin şeytanın etkinliğinden korunması demektir. Bu yüzden onlar ellerini günaha uzatamaz, sadece Rab’bin işlerini yapmaya uzatırlar.

 

Düşmanın etkinliğinin hayatlarımız üzerinde gücü yoktur çünkü bizler İsa’yı Rab ve Kurtarıcımız olarak kabul ettik. Biz Rab’bin halkıyız ve bir başka ruhsal düzlemde yaşıyoruz. Göksel güçler bizim üzerimizde egemendir çünkü gerçek bizi şeytanın hilelerinden özgür kılmıştır. İsa Mesih’e ait olduğumuz için karanlığın tuzaklarından sonsuza kadar kurtulduk. Şeytani etkilerden özgürüz ve bu yüzden hiçbir şey bize ulaşamaz, bize zarar veremez.

 

Göksel Krallığın vatandaşları Rab’bin Kutsal Ruhu tarafından yönetilmektedir ve bu yönetimin yasası Söz ile anlaşılabilir. İman etmemiş olanlar için Rab’bin Kutsal Kitabı iman etmiş olanların gözündeki gibi önemli olmayabilir. Ama Rab’de biz korunuruz, güvende tutuluruz ve yönlendiriliriz. Sözü okuyarak kazandığımız anlayış aracılığıyla Rab’bin hayatlarımız üzerinde egemen olduğunu anlarız. Kutsal Kitabı sadece okuyarak ya da dinleyerek bile yüreğimiz için esenlik, savaşma gücü ve yönlendiriş buluruz.

 

Kaderimiz düşmanın, yani şeytanın etkinliğinden korunmaktadır. Biz özgürüz! Düşmanın gücü bize ulaşamaz çünkü biz artık onun egemenliğine tabii değiliz. Rab bizi düşmanın asla ulaşamayacağı bir ruhsal düzleme yerleştirmiştir. Şeytan elinden geleni yapabiliriz ama asla bize dokunamaz. Şeytanın her türlü etkisinden özgürüz!

 

Ayartıcı şeytan bizim ona karşı koyamayacağımızı bize inandırmaya çalışır. Ama onun yalanlarına teslim olmayın. Rab’bin Sözü sizin bereket olduğunuzu söylüyor; bu yeterlidir. Şeytanın sizinle ilgili yaydığı dedikodular ya da başınıza gelebilecek şeylerle ilgili önünüzde çizdiği kasvetli resimler asla ilginizi hak etmez. O bir yalancıdır (Yuhanna 8:44) ve söylediği hiçbir şeyin gerçekleşme ihtimali yoktur. Bu ancak sizin bu yalanlara inanmanız ve kötülük yapmanızla mümkün olur.

 

Ellerimizi her zaman başarıya uzatmalı, ama asla günaha uzanmamalıyız. Sadece Rab Tanrı’ya ait olan şeylere uzanmalı, Rab’bin isteğini gerçekleştirmeli ve onun bize verdiklerini kabul etmeliyiz. Yeniden doğmuş bir insan Rab’bin mirasçısı olmuş, İsa’nın mirasına ortak olmuştur. Bu yüzden istediğiniz şeylerle ilgili kaygılanmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken dua etmek ve Rab’bin sizin yararınıza olacak şekilde harekete geçeceğine inanmaktır. Şimdi neye ihtiyacınız olduğunu düşünün ve Rab’bin huzuruna cesaretle yaklaşarak ondan bu ihtiyacınızı size sağlamasını isteyin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares