Günün Mesajı

28/01/2017 - BUYRUKLARA KULAK VERİN

‘Şimdi git, Amalekliler'e saldır. Onlara ait her şeyi tümüyle yok et, hiçbir şeyi esirgeme. Kadın erkek, çoluk çocuk, öküz, koyun, deve, eşek hepsini öldür.’

1. Samuel 15:3

Ne şiddet dolu zamanlarmış! Rab’bin o zamanki buyrukları çok açıktı ve bugün de bu buyrukları ruhsal açıdan uyguluyoruz. Rab’bin bize söylediklerine tamamen uymalıyız çünkü o planını önemser. Eylemlerimiz için Rab’be hesap vereceğiz. Bu yüzden Rab bizi yokladığında sadık olduğumuzu görsün!

 

Kutsal Kitaptaki temsili anlatım bazen şok edicidir. Kötü insanlardan bahsedilirken büyük bir şiddet ve amansızlık görüyoruz. Rab’bin halkının o gün yaşadığı şeyler bugün bizim için de geçerlidir. Tek fark İsraillilerin savaşının fiziksel, bizimkinin ise ruhsal oluşudur. Onların yaşadığı şeyler bize kendi zorluklarımızla ilgili dersler öğretmektedir. Müjdeye hizmet edenler kötü ruhların insanlara neler yaptığının farkında olmalı, onları işkence ettikleri tüm hayatlardan kovmalıdır.

 

Rab Saul ile dolaysız bir şekilde konuştu. İsa da aynı şekilde bizimle konuşuyor. Bu yüzden onun buyruklarına uymamamız için bir mazeretimiz yoktur. Rab bize gerçeği duyurmamızı, cinleri kovmamızı ve hastaları iyileştirmemizi söyledi (Matta 10:8; Markos 16:15-17). Bazı insanlar toplumsal müjde denilen bir pratik uyguluyorlar ama bu Rab’bin planı değildir. Müjdeci dindarlık anlayışı bugün birçok yerde yaygındır ama bu aslında şeytanın kurduğu bir tuzaktır. Sadece gerçekten Rab’bin işi yapıldığında insanın ihtiyaçları karşılanır.

 

Bugünkü zorluklar kişisel zorluklardır. ‘Amalek’ halkının o zaman tamamen yok edilmesi gerekiyordu. Ama onların temsil ettiği ruh bugün de etkindir ve nihai olarak yok edilmesi gerekir. Rab’den doğanlar günah işlemezler. Eğer sağduyularını kaybetmezlerse Rab’bin buyruklarına uyar ve kendilerine söylenenleri yaparlar.

 

Rab Kral Saul’a bir buyruk vermişti ve bu buyruğun harfi harfine yerine getirilmesi gerekliydi. Ama Saul yapmaya yetkisi olmayan bir antlaşma yaparak krallığını kaybetti. Sevgili kardeşler, Rab’bin size söylediklerini harfiyen yerine getirdiğinizden emin olun. Bugünkü yıkım fiziksel değil, ruhsal bir yıkımdır. Tüm günahlarınızdan tövbe edin çünkü onlar sizi Rab’den ayırırlar. Mesih’teki yetkinizi elinize alın ve kendinizi şeytanla ilgili her şeyden temizleyin.

 

İsrail’in itaatsiz kralı yaptıklarından dolayı Rab’bin önünde hesap vereceğinin farkında değildi. Asla dünyasal şeylerle ya da günahla böyle anlaşmalar yapmayın. Rab söylediği şeyleri yapma konusunda titizdir ve bir gün bu buyrukları yerine getirmezsek ona hesap vermemiz gerekecektir. Rab’bin buyruklarına itaat edin ki hatalı olduğunuza hükmedilmesin. Böylece Baba sizi ödüllendirecektir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares