Günün Mesajı

30/01/2017 - GÜVENİN

Sizde iyi bir işe başlamış olan Tanrı'nın bunu Mesih İsa'nın gününe dek tamamlayacağına güvenim var.

Filipililer 1:6

Rab’bin çalışmaya son vermeyeceğine güvenin. Çünkü Rab’bin işi, onun hayalinin bir parçası olmasını seçtiği insanların hayatlarında gerçekleşmektedir. Bu yüzden Rab’bin yapacak hala çok şeyi vardır.

 

Sakın kimsenin Rab’bin dünyanın, halkının ve yaptığı işin kontrolünü kaybettiğini düşünmeye ayartılmasına izin vermeyin. Rab hala aynı güce ve beceriye sahiptir. Merhametinin ve sabrının nedeni birçok insanın kurtulmasını istemesidir. Ama o hala adaletini ciddiyetle uygulamaktadır. Rab’bin işini dürüst bir şekilde yapmanlar (Yeremya 48:10), patronları yokken doğru olmayan şeyler yapan çalışanlar gibi sonunda çok pişman olurlar ama her şey için çok geç olur.

 

Ne İsa ne de Baba asla çalışmayı bırakmaz. Yüce Rab her bir milisaniye gözlerini işini yapan insanlara çevirmiş, bakmaktadır. Rab şeytana her karşı koyduğumuzda bizi görür (Luka 10:18). Rab’bin işini yaptığımızda, bir insanı Mesih’e getirdiğimizde ya da bir kötü ruhu kovduğumuzda şeytan yenilgiye uğrar. Rab için her bir şey yaptığımızda aslen bizde çalışmakta olan Rab’bin kendisidir.

 

Baba’nın yüreğinize söylediği sözlerin mutlaka gerçekleşeceğinden emin olun. Gökler ve yeryüzü bir gün ortadan kalksa bile onun sözleri asla ortadan kalkmayacaktır (Matta 24:35). Rab’bin sizi kendisine ait olmaya çağırırken hata yapmadığını bilmelisiniz. Eğer hala günah içinde yaşıyorsanız Baba’ya dua ile yaklaşın ve ondan sizi kurtarmasını isteyin. Düşmanın sizi eline geçirmesine izin vermeyin.

 

Rab her gün onu hoşnut etmek isteyen insanların hayatında işini ilerletmeye devam eder. Bunun Kutsal Kitaptaki sloganı şudur: kimde varsa ona daha çok verilecektir (Luka 19:26). Eğer Rab’bi hoşnut etme, onun tarafından kullanılma ya da onun isteklerini yerine getirme konusunda istekli değilseniz şimdi elinizde olanlar da sizden alınacaktır. Diğer yandan eğer bir bereket olma konusunda istekliyseniz Rab’bin isteği hayatınızda gerçekleşecek, size daha fazlası verilecektir.

 

Rab’bin seçimleri şans eseri yapılmıyor. Rab’bin sizinle ilgili bir rüyası var. Kutsal Ruhun bu rüyayı gerçekleştirmesine izin verin! Diğerlerinden farklısınız çünkü Rab’bin burada, yeryüzündeki uzantısı olmaya çağırıldınız. Rab’bin şöyle diyeceği bir insan olun: bu kişi benim yüreğime uygun biridir (Elçilerin İşleri 13:22).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares