Günün Mesajı

01/02/2017 - TEK KURTULUŞ

Bu denli büyük kurtuluşu görmezlikten gelirsek nasıl kurtulabiliriz? Başlangıçta Rab tarafından bildirilen bu kurtuluş, Rab'bi dinlemiş olanlarca bize doğrulandı.

İbraniler 2:3

İnsanın kaderi lanetlenmiştir. Günah yüzünden bir çıkış yol kalmamıştır. Ama bu durumun çözümü Rab tarafından sunulmuştur. Müjdeyi duyurmanın en önemli kısmı çarmıhta gerçekleşen işe odaklanmak ve lütufta yaşamaktır.

 

Adem yeryüzünde Rab’bin benzeyişinde yaratılmıştı. Ama günah işleyerek insanlığı karanlığın hakimiyetine tutsak etti. Bunun sonucu olarak da Rab’bin benzeyişinde yaratılan insan karanlığın egemenliğinin güçlerinin kontrolüne girdi. Bu insanlık için korkunç bir talihsizlikti! Kurtuluş şansı da yoktu. Artık kirlenmiştik ve insanlığı kurtaracak hiç kimse yoktu. Ama tüm bu durum sonradan tersine döndü (Romalılar 3:10-12, 23; 5:12). İnsanın özü günahla bozulmuştu ve bu yüzden her türlü karanlık saldırıya maruz kalmıştı. Ama Rab pes etmedi!

 

Rab ilk insan çiftini kandıran Şeytanı azarlarken, şeytanın kadının soyunun topuğuna saldıracağını, onun soyunun yılanın başını ezeceğini bildirmişti (Yaratılış 3:15). Kurtulacağımıza karar verilmişti ama bu birkaç bin yıl önce gerçekleşti. Rab peygamberlerini bu olayın gerçekleşeceğini önceden bildirmeleri için dünyaya yollamıştı. Bu, sorunumuzun Kutsal Çaresi idi.

 

O gün sonunda geldi. Kurtarıcı Beytlehem şehrinde doğdu. Yeruşalim’de öldü ve yeniden dirildi. Böylece Tanrısal planı gerçekleştirdi. Son buyruğunda halkına tüm dünyaya gitmesini ve İyi Haberleri duyurmasını söyledi (Matta 28:19-20; Markos 16:15-16). Ama karanlık insanlığı öyle etkisi altına almıştı sevinçle karşılanması gereken bu mesajı duyurmak için birçok kişi canıyla verdi. Bugün insanlığın gerçeği bilmesini sağlama mücadelesi hala sürüyor.

 

İnsanın yapması gereken İsa’nın çarmıhta yaptığı işe kulak vermek ve her türlü şeytani etkiden kurtulmaktır. Başka hiçbir şeyin yapılmasına gerek yoktur. Sadece Rab’bin tüm insanlık için yaptığı işe inanmak gereklidir. Şeytanın saldırılarından sonsuza kadar özgürleştik. Müjdeye inanan ve vaftiz olanlar kurtulacak (Markos 16:16). Rab ile olan ilişkisini sürdürecek ve ölümden yaşama, (Yuhanna 5:24) karanlıktan aydınlığa geçecek (1. Petrus 2:9).

 

İnananların lütufta kalmaları ve Rab’bin devamlı kendileri için çalışan gücüne güvenmeleri gereklidir. Sonuna kadar dayananlar kurtulacaklar (Matta 24:13).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares