Günün Mesajı

02/02/2017 - SÖZÜNÜZÜ ESİRGEMEYİN

Büyük toplantıda müjdelerim senin zaferini,
Sözümü esirgemem,
Ya RAB, bildiğin gibi!

Mezmurlar 40:9

40. Mezmurun dikkatlice okunması gerekiyor. Bu ayette hayatlarımızı değiştirebilecek çok harika bir mesaj var. Büyük toplantıda Rab’bin zaferini müjdelemeli, sözümüzü esirgememeliyiz; çünkü Rab her şeyi bilir.

 

40. Mezmurdaki tüm ayetlerde birçok mesaj var. Onları anlamak bize çok fazla yarar sağlar. Bunların her biri en büyük kapı olan İsa’ya açılan daha küçük kapılardır. Bu kapılardan geçtiğimizde sonunda büyük toplantıya varırız; orası Rab’bin devamlı egemenlik sürdüğü, yargıladığı ve isteğini gerçekleştirdiği yerdir. Ayrıcalıklarımızı kullandığımız ve Rab’bin meleklerinin bulunduğu bu yerde düşman bizi suçlamaya çalışır ve bereketleri hak etmediğimizi göstermeye uğraşır.

 

9. ayet bize haklarımızı kullanmayı, doğruluğu yaymayı öğretmektedir. Bize ait olanları ve Rab’bin bizimle ilgili söylediklerini bilmeliyiz. Ama Rab’den daha önceden yapılmamış bir şeyi yapmasını değil, Kutsal Metinlerde belirtilen vaatlerini gerçekleştirmesini istemeliyiz. Bu işin sırrı şudur; her zaman Rab’bin sizinle ilgili söylediklerini Rab’den isteyin. Hayatımız böyle değişir çünkü Rab’bin Sözüne inanma cesareti göstererek onun gücünü yararımıza olacak şekilde harekete geçirmiş oluruz.

 

Rab’bin önüne geldiğimiz ve onun varlığını hissettiğimiz zaman büyük toplantıya gelmişiz demektir. Burada sözümüzü sakınmamalı, cesaretle İsa Mesih’in bizim için yaptıklarını söylemeliyiz. Sözde yazılı olanları Rab gerçekleştirmek ister ve bunlara inananlar Rab’bin egemenliğini görecektir (Yuhanna 11:40).

 

İsa’nın çarmıhtaki kurbanı gerekliydi çünkü tüm insanlığı kurtarmak için Baba Tanrı bu (çok yüksek) bedeli ödedi. Rab’bin çocukları bu işin kendi hayatlarında da tamamlandığını ilan ettiklerinde Rab tüm inanlılar için bunu gerçekleştirmekte gayretini hiç sakınmayacaktır.

 

Rab sizinle ilgili her şeyi biliyor. Bu yüzden yanlışlarınızı kabul etmekte ve onlar için af dilemekte tereddüt etmeyin. Ayrıca Rab’den sizi bu yanlış işlere götüren ayartılardan kurtulmak istediğinizi söyleyin. Günahlarınızı itiraf ederek imanla aklanırsınız ve düşmanın ellerinden sonsuza kadar kurtulmuş olursunuz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares