Günün Mesajı

03/02/2017 - YALNIZ İSA’NIN KANI AKLAR

Bu, şimdiki çağ için bir örnektir; sunulan kurbanlarla sunuların tapınan kişinin vicdanını yetkinleştiremediğini gösteriyor.

İbraniler 9:9

Tüm dinler insanların daha iyi yaşaması için yardımcı olmaya çalışırlar ama aslında yaptıkları şey iyi niyetlerine rağmen hiçbir işe yaramaz. Tapınaklarında düzenledikleri törenlerin insanların vicdanlarını temizlemediği ve kimseyi değiştirmediği görülmektedir. Ama Rab’bin Sözünü anlayarak gelen anlayış büyük toplantıya girmemiz, ayartılar ve günahlarla ilgili tüm sorunları çözmemiz için gereken her şeyi bize sağlar.

 

Musa’nın tapınağında kahinler ilk perdenin arkasına geçtikten sonra keçilerin ve boğaların kanını halkın günahını telafi etmesi için sunarlardı. Yılda bir kez baş kahin kendisi için bir arındırma töreni yapar, bu törende bileklerine bağlı bir iple, kanayarak, titreyerek, halkı için aracılık ederdi. Bu onların günahlarını telafi eder, fakat ortadan kaldırmazdı.

 

Hayvanların kanı geçici bir rahatlama sağlasa da günah problemini sonsuza kadar çözememişti. Ama Kutsallar Kutsalında Kutsal Ruh tarafından sunulan İsa’nın kanı, Rab’bin Oğlunun çarmıhta insanlar için yaptığı işi kabul eden herkesin günahlarını sonsuza kadar ortadan kaldırır. Bu yüzden artık Baba’nın önüne gelip bağışlanma günahlarımızdan aklanma hakkına sahibiz. Bunun için yeni bir şey yapılmasını istememize gerek yok; çarmıhta gerçekleşen iş sonsuz kurtuluşumuz için yeterlidir.

 

Dini törenlerin neden işe yaramadığı açıktır: keçilerin ve boğaların kanları günahı örter ama bu sadece hafifleticidir. Sadece İsa’nın kanı sonsuz esenlik getirir. Sadece onun sayesinde Rab’bin huzuruna olan erişimimiz asla engellenmez. Bugün Sözün bize söylediklerine inanmalı ve haklarımızı kullanmalıyız. Bundan çekinmeyin! Cesur bir Hristiyan olun ve İsa’nın size verdiği bol yaşamın tadını çıkarın. Bense insanlar yaşama, bolca yaşama sahip olsunlar diye geldim (Yuhanna 10:10). Bu bolluğu, kutsallığı ve tüm bereketleri yaşayın!

 

Bunlara sahip olmanıza izin verilmemesi mümkün değildir. Kim olursanız olun size İsa’nın kanının açtığı kapıdan girmeye korkmayın. Rab’bin armağanlarına ulaşmanız için kapı açıktır. Onları kullanın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares