Günün Mesajı

04/02/2017 - RAB BÖYLE OLMANIZI İSTİYOR

Tanrı adamı, “Varlığının yarısını bile versen, seninle gelmem” diye karşılık verdi, “Burada ne yer, ne de içerim.

1. Krallar 13:8

Kral Yarovam Rab tarafından İsrail krallığını bölmesi için kullanılmıştı ama bir süre sonra Rab’bin kullandığı bir araç olmayı bıraktı. Güç arzusu yüzünden Yüce Rab’bi hoşnut etmeyen şeyler yapmaya başladı. Rab’bin peygamberinin söylediklerini duyduğunda elini ona uzatarak yakalatmak istedi ama Rab’bin yargısıyla karşılaştı. Peygamber ise Rab’be sadıktı ama sonunda üzücü bir sonla karşılaşacaktı.

 

İsrail ulusu Süleyman’ın oğlu Rehavam’ın döneminde iki krallığa bölündü. Süleyman hayatının sonlarına doğru günahkar bir putperest olmuştu çünkü kadınları -700 eş, 300 cariye- yüreğini bozmuştu. Krallığın bölünmesi Rab tarafından Aviya aracılığıyla önceden bildirilmişti.

 

Süleyman’ın zulmettiği Yarovam Rehavam’ın hükümdarlığı döneminde bir plan yaptı ve uygulamaya başladı. İsrail’i oluşturan on oymağı aldı ve hiç kan dökmeden onların başına kral oldu. Ama Rab’bin kendisini kullanmasına izin vermeyi de bıraktı. Yarovam krallığını sürdürmek için Tanrısal yardım aramadı. Bunun yerine kötülere danıştı. Sonunda da putperest oldu ve iki tane altın buzağı yaptırdı. Rab’bin desteğine sahip olmak istemişti ama düşmanın kullandığı kişi Rab’bi hoşnut etmediği gibi onu öfkelendirir de.

 

Hayatta başarılı olmak isteyen ve Rab tarafından kullanılmak isteyen kimse korkunun ve korkaklığın yüreğine hakim olmasına izin vermemelidir. Yarovam’la konuşmaya cesaret eden peygamber büyük bir korkusuzluk örneği göstermişti. İsrail’de putperestliği ve büyücülüğü yayan krala gönderildiği zaman bu peygamber olacaklardan korkmadı, kralı azarladı ve gerçekten Rab’bin adamı olduğunu gösterdi.

 

Bu cesur peygamber sunağa karşı peygamberlikte bulunmuştu. Kral ona elini uzatıp yakalatmak istemişti ama eli felç oldu. Rab peygamberinin yürüttüğü Tanrısal işi onurlandırdı. Rab aynısını kendisi tarafından kullanılan herkes için yapacaktır. Ama sonra hoş olmayan bir şey oldu. Yaşlı bir peygamberin yanlış sözlerine kulak verdi ve bunun sonucunda Rab’be olan sadakatinden vazgeçtiği için korkunç bir sonla karşılaştı (1. Krallar 13:11-32).

 

Bu asla sizin başınıza gelmesin! Yaşam tacı Rab tarafından ona sadık kalanlara verilecektir (Yakup 1:12; Vahiy 2:10). Bu peygamberin kötü kaderi bizim için bir uyarıdır: Her zaman Rab’bin olmaya çağırdığı kişi olun.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares