Günün Mesajı

05/02/2017 - KÖTÜLERE KARŞI DİKKATLİ OLUN

Kötülüğü aşağılanma, ayıbı utanç izler.

Süleyman’ın Özdeyişleri 18:3

Kötüleri Rab’bin Sözündeki öğütleri küçümsemesinden tanıyabilirsiniz. Böyleleri gerçeği bilirler ama bir nedenden dolayı ona kulak asmazlar. Kilisede ayrılığa yol açan görevliler böyle ‘kötü’ insanlardır. Çünkü kendi çıkarlarını gözetir, gerçek bilgeliğe karşı çıkarlar (Süleyman’ın Özdeyişleri 18:1). Kötüyü koruyanlar onun günahlarına ortak olur ve onun çekeceği cezayı kendisi çeker. Böylece başkalarının işlerine burnunu sokanlarla kendini bir tutar.

 

Birisi kötü biriyle ortaklık kurduğunda bu onun hayatına ayıp getirir. O zamana kadar o kişiyi onurlandıran ve haklarını kullanmasına izin veren Rab o zamandan sonra o kişiyi hor görür ve bunu utanç izler. Ruhsal olarak kötü durumda olanlar Söze iman etmiş olanlara verilen vaatlerden faydalanamaz ve savaşlarından utançla çıkar.

 

Örneğin çocuklarıyla iyi bir şekilde ilgilenen bir ev kadını Rab tarafından bereketlenir ve iyi bir ailesi olur. Ama sonra talihsiz bir şekilde evini terk ederek başka bir adama kaçarsa kuracağı bu yeni yuva nasıl bir yuva olur? Yeni çocukları onun geçmişini öğrendiğinde ona saygı duyarlar mı? Eğer eski evliliğinden olan çocuklarını babalarını bırakıp kendisine katılmaya çağırırsa bu da hata üstüne hata olmuş olur!

 

İsa Mesih dedi ki: ‘’İşte tez geliyorum! Vereceğim ödüller yanımdadır. Herkese yaptığının karşılığını vereceğim’’ (Vahiy 22:12). Çağrınıza sadık kalın! İsa Rab’bin isteğini yapan herkesi ödüllendirecek. Sonsuza kadar kalacak olan bu ödüller dünyasal vaatleri önemsizleştirir. Hatırlayın, Esav kutsanma hakkını bir kase çorbaya satmıştı (Yaratılış 25).

 

Babamız tüm hizmetkarlarını sadık görmek istiyor. Mesela ondalık bizim değil, Rab’bindir. Kimsenin Rab’bin işine ayrılmış parayı kullanmaya hakkı yoktur. Bu yüzden dikkatli olun! Haklarınızı kaybetmemek için dikkat edin! Rab’bin işini lekelemeyin. Size o görevi veren Rab’be sadık olun. Ayartıdan Rab’bin bilgeliğiyle sakının ve başkalarının savaşlarına dahil olmayın. Aklı başında olan kötülere ortak olmaz, Rab’bin sevgisinde kararlı bir şekilde kalır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares