Günün Mesajı

06/02/2017 - KOYUNLARI ARAMAK

Koyunlarım bütün dağlarda, yüksek tepelerde başıboş dolandılar. Koyunlarım yeryüzüne dağıldı. Onları ne arayan var, ne soran.

Hezekiel 34:6

Biz hizmet etmeye çağırıldık. Rab koyunlarının mahvolmasını istemiyor. Bu yüzden kayıp koyunların bulunması gereklidir. Yoldan sapanları arayıp bulma ve aramıza getirme yükümlülüğümüz var. Çünkü bazen başıboş dolananları kurtarmak kayıpları kurtarmaktan daha zordur. Bu yüzden İyi Çoban’ın ruhu içinizde yaşasın.

 

Kurtarılmamızın sebeplerinden bir tanesi de hizmet etmemiz gerektiğidir. İsa bize birbirimizi kendisinin bizi sevdiği gibi sevmemizi söylemiştir (Yuhanna 15:12). O bizi düşmanın elinden almak için her türlü mesafeyi kat etmiştir. Görkemini arkasında bırakmış, insan olarak doğup aramızda yaşamış, bizim yediklerimizi yemiş, kötü ve zalim insanlarla karşılaşmış ve bizim karanlığın güçlerinden kurtulmamız için ölmüştür. Bu yüzden bizim de kayıplar için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekir çünkü bizim için yapılanın karşısında bu hiçbir şeydir.

 

İsa Mesih’in örneği Rab’bi hoşnut etmek isteyen herkes tarafından izlenmelidir. Kiliselerimizin sadece kurtulmuşların bir araya toplandığı bir kulüp olmasına izin verememeliyiz. Kiliseler kayıpların kabul edildiği, gerçek Yaşam Suyu ile temizlendiği (yani Rab’bin Sözü ile), Gilyat kokusu ile meshedildiği ve karanlığın kurtlarının pençeleri arasındaki diğer koyunları kurtarmaya hazırlandığı yerler olmalıdır.

 

Eğer bir çobanın yüz koyunu varsa ve bir tanesi kaybolursa, diğer 99’unu orada bırakıp gidip kaybolanı aramaya koyulur. Vadilerden ve tepelerden geçer, ormanları arar, tehlikeli yerlerde dolaşır ve tüm bunları onu bulmak için yapar. Bulduğunda ise sevinir ve onu tekrar kollarına alır (Matta 18:10-14). İşte yüreğimizde hep bu ruh olmalıdır. Bu iyi çobanın ruhudur.

 

Birisi toplum tarafından dışlanmış olsa da asla arkada bırakılmamalıdır çünkü Rab çocuklarından hiçbirinin mahvolmasını istemez. O gerçek Çobandır; kayıp çocuklarını arayıp bulmaktan ve onları sevmekten asla yorulmaz. Rab günahtan nefret eder ama günahkarları sever; çünkü onlar sadece yanlış yollara düşmüş, Rab’bin isteğini nasıl yerine getireceğini bilmeyen insanlardır. Kiliselerimizde de yanlış yapan ya da yanlış davranışları olan insanlarla yakın olan kişiler var. Bu koyunlar yakınımızda olmalarına rağmen kayıplar ama bulunmaları gerekiyor. Doğru ilaçla tedavi edilmeleri ve Kutsal Ruh’un paydaşlığına geri döndürülmeleri gerekiyor.

 

Rab’de sevinmekten daha çok insanı tatmin eden bir şey yoktur. Kayıp olanları arama isteği Rab’bi bu dünyaya getiren istekti. Rab’bin sevinci İsa’nın yaşamında tamamlandı ve bizim hayatlarımızda da tamamlanacaktır. Kim olursanız olun kayıp koyunları arayın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares