Günün Mesajı

07/02/2017 - ŞEYTAN ZİNCİRE VURULDU

O asa ki, halklara gazapla vurdukça vurdu,
Ulusları öfkeyle, dinmeyen zulümle yönetti.

Yeşaya 14:6

Bu ayet şeytanla ilgili. Düşman aldığı en büyük darbeyi İsa’nın ölümü sırasında aldı. Her şeyi ve herkesi yok ederek güçlüymüş gibi davranıyordu ama İsa onu tahtından indirdi ve yetkisini elinden aldı. Bu yüzden Rab’bin hiçbir çocuğu ona teslim olamaz. Rab’bin şeytanın üzerindeki zaferi bizim için kazanılmıştır.

 

Adem’in işlediği günah ile şeytan dünyaya geldi (Romalılar 5:12). Sanki her şeye sahipmiş gibi davranarak Rab’bin insanlıkla yaptığı antlaşmaya katılmayanların üzerinde baskı kurdu ve onlara işkence etti. Ama İsa kendisini çarmıhta insanlık için feda ettiğinde karanlığın prensi en büyük darbesini aldı; insanlık artık onun elinde değildi (Romalılar 5:17-19). Bugün Hristiyanlar şeytanın isteğini asla dinlemek zorunda değiller.

 

İsa göklerdeki ve yeryüzündeki tüm gücü elinde bulundurandır (Matta 28:18). İman ederek Rab’bin çocuğu olan kimsenin şeytandan ya da onun tehditlerinden korkması gerekmez. Rab’bin adını kullanarak ve ciddiyetle kötülüğün hayatınızdan gitmesini isteyin.

 

Mesih’in şeytana verdiği yenilgi insanların bildiğinden daha büyük bir yenilgidir. İsa şeytanı tahtından indirdi ve elindeki tüm yetkiyi ondan aldı; bu yetki sayesinde şeytan ilk insanın Rab’be başkaldırmasını sağlamıştı. Rab sadece bizi karanlığın gücünden sonsuza dek kurtarmakla kalmadı, aynı zamanda bize cinleri kovma ve hastalıkları iyileştirme gücü de verdi (Matta 10:1).

 

Rab’be yönelenler ve onun ailesinde yeniden doğanlar artık hiçbir şeytani ayartıya teslim olmazlar. Şeytan bize sahip olamaz, hayatlarımıza gelemez ve bize ait olanlara dokunamaz. Sadece ona izin verirsek hayatımızda etkin olabilir ve böyle bir izin ancak tövbe edilmemiş bir günah ya da korku aracılığıyla verilir; ki korku da Mesih’e inanmadığını söylemek gibidir).

 

Rab’bin ayartıcıyı kendisi için değil, bizim iyiliğimiz için yendiğini anlamamız gerekiyor. Kurtarıcının şeytanın ve onun kötü ruhlarının üzerindeki zaferi ile yaptığı tüm işler bizim adımıza yapılmıştır. Biz sanki o işleri kendimiz yapmış gibiyizdir. Bizi seven sayesinde her şeyde zaferlilerden üstünüz (Romalılar 8:37).

 

Şimdi işkenceci işkence görmektedir. Şeytan yargılanmış (Yuhanna 16:11) ve kovulmuştur (Yuhanna 12:31).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares