Günün Mesajı

08/02/2017 - İSA SİZDE NE BULACAK?

Tapınağın avlusunda sığır, koyun ve güvercin satanları, orada oturmuş para bozanları gördü.

Yuhanna 2:14

Eğer İsa Mesih şimdi sizi ziyaret etse varlığınızda neler bulur? Belki şu anda dua etmeye ve onun yüzünü aramaya hazırlanıyorsunuz. Belki günahlarınızı itiraf ettiniz, yanlışlarınızdan tövbe ettiniz ve göklerle paydaşlık içindesiniz. Ama İsa şimdi ziyaret etse, yani beklemediğiniz bir anda sizi yoklasa, Mesih yüreğinizde ne bulurdu? Dikkatli olun. Zamanınız beklemediğiniz bir anda gelebilir (Matta 24:42-44).

 

Rab’bin evinde neler yapıyorsunuz? Oraya dua evi denir ama bunun geçerli olması için oraya gidip dua edilmesi ve Rab’bin varlığına yönelmek gereklidir. Bu yüzden kiliseye yanlış hayatlar yaşayanları çağırmalıyız. Böylece Müjdenin mesajını duyabilir, Rab ile aralarını düzeltebilirler.

 

Tapınakta sadece Baba’yı aramak isteyen insanları bulmamız gerekir. Ama İsa’nın gördüğü manzara bu değildi. Birçokları Rab’bin evini hırsız inine çevirmişti. Kutsal Ruhun tapınağı olan yüreklerini nefret, zina ya da başka günahlı şeylerle doldurmuş birçok insan vardır. Ama bu olmamalıdır. Yüreğinizde ne olduğunu yoklayın. Orada Kutsal Ruh mu yaşıyor yoksa şeytani istekler mi yaşıyor?

 

Hristiyanların Rab’bin kendilerine hizmet etmesi değil, kendilerinin Rab’be hizmet etmeleri için kurtarıldıklarını anlamaları gerekiyor. Rab’bin önemli gördüğü bir başka konuda kayıp insanların kurtulmasıdır. Gerçekten Rab’bi hoşnut etmek isteyenler hayatlarını Rab’bin sevgisinden konuşmaya, günahın tuzağına düşmüş olanlara bu sevgiden bahsetmeye adamalıdır. Rab biricik oğlunu çarmıhta yerimize ölmeye göndererek çok büyük bir bedel karşılığında bizi kurtardı. Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi (Yuhanna 3:16). Yaratıcı Oğlunun yapmış olduğu işi herkesin duyması için her şeyi yapmaya hazır. Çünkü bu iş insanlığın tekrar kendisine bağlanması için gerekli olan işti.

 

Birçok yerde görüyoruz ki insanlar Kutsal Kitabın esininden yoksun şeyler söylüyorlar. Rab’bin sevgisinden bahsettiğini iddia eden ama aslında başka çıkarlarla hareket eden insanlar var. Bizim İsa’nın yaptığı gibi yapmamız gerekiyor. İsa tüm görkemini geride bırakıp bu dünyaya geldi ve kayıp olanları kurtardı. Onun bizim için verdiği buyruklardan biri de başkalarını kendimiz gibi sevmemizdir (Yuhanna 15:12). Bu yüzden zamanımızı, kaynaklarımız ve imanımız kayıp olanların gerçeğin bilgisine erişmeleri için kullanmalıyız.

 

Başka niyetlerle Rab’bin evine gelmeyin. Rab insanların üretmesine ya da bir şeyler alıp satmasına karşı değildir; ama bunu dua evinde yapmadıkları sürece!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares