Günün Mesajı

09/02/2017 - HİÇBİR KOŞULDA YALAN SÖYLEMEYİN

Yeşaya'ya şöyle dediler: “Hizkiya diyor ki, ‘Bugün sıkıntı, azar ve utanç günü. Çünkü çocukların doğum vakti geldi, ama doğuracak güç yok

Yeşaya 37:3

Birçok Hristiyan bazı durumlarda yalan söylemeyi bir çıkar yol olarak görür; özellikle de zor durumlarla karşılaştığı zaman. Oysa Rab’be ait birisi böyle bir durumda Rab’be danışmalı, gerçeği söylemeli, hiçbir şey saklamamalıdır. Kutsal Kitap bize Rab’bin hiçbir temsilcisine yalan söyleyemeyeceğimizi öğretiyor. İmanımızın her zaman istikrarlı olması gereklidir. Gerçeğe aykırı hiçbir şey söylememeliyiz. Zaten Rab’be ait olan insanlar ile uyum içinde yaşamalıyız. Ama aldanmış olanlar Kutsal Ruh tarafından olması gerektiği gibi kullanılamazlar.

 

Maalesef bazı Müjde vaizleri Rab’bin kullarının şeytanın tehditlerini önemsememesi gerektiğini söylüyor. İnsanlar sıkıntıya düştüklerinde birisi onlara nasıl olduklarını sorarsa onlar da iyi hissettiklerini söylemeliymiş. Eğer zorluklardan bahsederlerse şeytana güç vereceklerine inanıyorlarmış. Bu öğreti yanlıştır. Şeytanı güçlendiren şey yanlış eylemler, yalanlar, yani kısacası günahlardır.

 

Bir Hristiyan Rab’be ait birine hayatındaki her şeyin iyi gittiğini söylediğinde, eğer gerçekte hayatında bazı zorluklar varsa o zaman doğru şeyi yapmış olmaz. Çünkü Rab’bi temsil eden birisi yanlış yönlendirilmemelidir. Eğer birisi bana gelip bir şey saklarsa o kişide yanlış bir şey olduğunu hissedebilirim ama sormama rağmen bana her şeyin yolunda olduğunu söylerse ve sadece genel bir dua istediğinde ısrar ederse bu kardeşin kurtuluşu için daha yetkili bir şekilde dua etmem engellenmiş olur.

 

Kimseye yalan söylememeliyiz; ama şu üç kişiye asla: Rab’be, doktorlara ve pastörlere. Eğer bir şeyler için dua ediyorsanız ama Rab’den bir şeyler saklıyorsanız, Rab ile olan paydaşlığınız o anda sona erecektir çünkü Yüce Rab zaten her şeyi bildiği ve gördüğü için yalan söylediğinizi de fark eder. Rab anlaşamayan iki şeyin yan yana yürüyemeyeceğini söyler (Amos 3:3). Eğer doktora yalan söylerseniz size yanlış bir teşhis koymasına ya da yanlış bir ilaç yazmasına sebep olursunuz. Pastöre yalan söylerseniz sizin için aracılık edemez ya da dua edemez. Bu yüzden her zaman dürüst olun. Gerçeği söylemek doğru kişinin duasının gücünü azaltmaz, aksine daha da kuvvetlendirir (Yakup 5:16).

 

Bir işin başarılı olması için ortaklar arasında bir anlaşma olmalıdır. Ama dikkatli olmalısınız: Eğer sahtelik varsa orada anlaşma olmaz. Yani yalan ile Rab’den hiçbir şey elde edemezsiniz. Diğer yandan eğer gerçeği söylerseniz adalet de kendisini gösterecektir.

 

Kral Hizkiya işte tam olarak böyle yapmıştı. Peygamber Yeşaya’dan kendisi için ‘küçük bir dua’ etmesini istememiş, kurulu ona göndermişti. Görevli Elyakim, yazman Şevna ve ileri gelen kahinler ona Yahuda halkını tehdit eden durumla ilgili gerçeği anlatmıştı. Üç adam Rab’bin çocuklarına zaferi vereceğinin sözünü alıp geri döndüler.

 

Siz de aynısını yaparsanız, yani her durumda sadece doğruyu söylerseniz, zaferli olacaksınız. Rab’be güvenin; o vaatlerini gerçekleştirir!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares