Günün Mesajı

10/02/2017 - DÜŞMAN SİZDE NE İLE KARŞILAŞIYOR?

Aram, Efrayim ve Remalya'nın oğlu sizin için kötü şeyler tasarlıyor.

Yeşaya 7:5

Yahuda kralı Ahaz’ın döneminde, Suriye kralı Rezin, Efrayim oymağı ve Remalya’nın oğlu birlik oluşturarak Rab’bin halkına saldırdılar. Bu komplonun haberini alınca Rab’bin halkı arasında büyük bir kaygı oluştu. Yürekleri, olayı anlatan yazar tarafından rüzgarda sallanan orman ağaçlarının titremesine benzetilmişti (2. Ayet).

 

Bu durumda Yüce Rab peygamber Yeşaya’ya Ahaz ile buluşmasını ve ona korkmamasını, dikkatli olmasını ve sakin kalmasını söylemesini buyurdu (3. ve 4. Ayet). Düşmanlar Yahuda’yı tamamen yok etmeye kararlıydı ama Rab bunun gerçekleşmeyeceğinin güvencesini verdi. Rab’bin düşmanı ile güç birliği ettiği için İsrail’in en büyük oymaklarından biri olan Efrayim de bu olaydan 65 yıl sonra tamamen yok edilecekti (8. Ayet).

 

Yüce Rab’bin çocuklarına zarar vermek için şeytanla işbirliği yapmak çok ciddi bir suçtur. Hizmetim sırasında buna benzer durumların yaşandığını gördüm. Rab’bin meshedilmişlerine dokunmak hiç de iyi bir fikir değildir (1. Tarihler 16:22). Çünkü bir Hristiyana düşmanlık eden mutlaka yenilgiye uğrar. Çünkü kötülerin gerçekten tek ve gerçek Rab’be hizmet edenlere karşı zafer kazanması mümkün değildir.

 

Eğer hayatınıza ya da ailenize yönelik bir tehdit varsa Rab’bin Sözüne bağlı kalın ve devam edin. Çünkü Kutsal Kitap diyor ki,’’yanında bin kişi, sağında on bin kişi kırılsa bile, sana dokunmaz’’ (Mezmurlar 91:7).

 

Sıkıntılarla karşılaştığında rüzgardaki yapraklar gibi titreyenler Rab’bin kendisinin yararına olacak şekilde çalışmasına engel olur. Yeşaya Ahaz’a dikkatli olması gerektiğini söylemişti; bu Rab’bin her türlü ayartıdan kurtulmak isteyenlere verdiği birinci buyruktu: uyanık olun! Bir şeyin size zarar vereceğini biliyorsanız neden ona kapılıyorsunuz ve Rab’bi sınıyorsunuz? Şeytanın tuzaklarından sakının!

 

Ayrıca krala sakin kalmasını söylemişti çünkü kederlenen Rab’bin gücüne inanmamış olur ve imanla dua edemez. Yüce Rab zamanın sonuna kadar her gün sizinle birlikte olacağının güvencesini vermişse neden huzursuz olasınız? (Matta 28:20). Sakin olursanız göreceksiniz ki kurtuluş size verilecek.

 

Peygamber ayrıca krala yüreğinde korkuya izin vermemesi gerektiğini söyledi. Şeytan yüreksizlik yaptığınızda bundan zevk alır çünkü cesaret olmadan kimse yok edicinin oyunlarına karşı gelemez. Ama şeytana direnirseniz tuzakları işe yaramaz ve tehditlerinin hiçbiri başarıya ulaşmaz.

 

Kardeşler; sonsuza kadar geçerli olacak tek söz Rab’bin sözüdür (Mezmurlar 33:11; Süleyman’ın Özdeyişleri 19:21). Yüce Rab sizi kutsal ellerinde tutmaktadır. Düşmanın size dokunmasına asla izin vermeyecektir. Siz de düşmanın sahip olduğunuz ayrıcalıklı konumdan sizi uzaklaştırmasına izin vermeyin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares