Günün Mesajı

07/03/2017 - İLYAS’IN İTAATİ

RAB'bin söylediklerini yapan İlyas, gidip Şeria Irmağı'nın doğusundaki Kerit Vadisi'ne yerleşti.

1. Krallar 17:5

İtaat etmeyen bir kul gerçek bir kul değildir. İlyas’tan krala gidip onu davranışından dolayı azarlaması istenmişti ve İlyas kendisine verilen buyruğa uydu. Rab’bin tüm buyrukları şikayet etmeden yerine getirilmelidir. Onları tartışmayın, eleştirmeyin ve size verilen göreve bağlı kalın.

 

Rab’be hizmet eden birisinin asla kendisine gösterilen yoldan şaşmaması gerekir. Rab’bin buyruklarını yerine getirmekten yorulduğumuzda Rab’bin bize öğretmesini de kesmiş oluruz. Babamız bilgeliğiyle bizi en verimli işlere yönlendirir. Onun ilahi buyruklarını yerine getirmemek Rab’bin vereceği en iyi şeyleri hor görmek demektir. Rab’bin işinin kendisinden istediği görevlerde çok seçici olanlar aslında Rab’bin değil kendilerinin isteklerini yerine getirmektedir. Rab’bin isteği zor ya da tehlikeli olabilir. Ama onu yerine getirdiğimizde hayatımız için en iyisinin o olduğunu anlarız. Her zaman Rab’bin size buyurduklarını yapın.

 

Ahav ve karısı İzebel İsrail’de büyücülüğü yayıyordu. Aklını kaçırmış bir halde Ahav Rab’bin birçok peygamberini öldürmüştü. Rab Gilat’ta yaşayanların arasından İlyas’ı seçti ve ona krala gidip onu azarlamasını buyurdu. İnsani bakış açısında göre İlyas’ın kendisine verilen bu buyruğu yerine getirmesi tehlikeliydi. Ama Rab onu koruyacak, görevini yerine getirmesi için gereken yetkiyi ona verecekti.

 

İlyas Ahav’ı azarladıktan sonra Rab ona gidip Kerit Vadisi’nde gizlenmesini söyledi. İlyas Rab ile tartışmadı, başka bir yerde kalmayı istemedi. Rab onun günlük ihtiyaçları için kargalara et ve ekmek getirmelerini buyurmuştu; çünkü başka yerden yiyecek bulması mümkün değildi. Bu yüzden her zaman Rab’bin sizi gönderdiği yerde olun. Yanlış zamanda ve yanlış yerde olmak korkunç bir şeydir.

 

Rab’bin gösterdiği yollara yönelmezsek çok sıkıntı çekeriz. Rab’bin bilgeliği sorgulanmadan kabul edilmelidir. Rab bize hangi görevi neden vereceğini iyi bilir. Bizi nereye götüreceğini ve ağzımızı ne ile besleyeceğini iyi bilir. Eğer Rab’bin buyruklarını yerine getiriyorsanız size yiyecek verilecek; onu kabul edin. Eğer belli bir evde kalmanız isteniyorsa sanki o ayak bastığınız en mükemmel ev olacakmış gibi bunu kabul edin. Rab’bin buyruklarını yerine getirerek her zaman zafere yönlendirilirsiniz. Rab’bin yapmanızı istediği şeylerden hiç şikayet etmeyin. İsrailliler çöldeyken kendilerine verilen mana ekmeğini kabul etmemişlerdi ve bu Rab’bi üzmüştü.

 

Her şey için minnettar olun. Etrafınızdaki insanlar için, Rab sizinle ilgilendiği için, size verilen görevler için minnettar olun. Kerit Vadisi’nde İlyas Rab’bin kendisine hizmet edenleri nasıl gözettiğini görmüştü. Rab’be itaat etmek ona gerçekten inandığımızı ispatlar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares