Günün Mesajı

08/03/2017 - BİZ KİMİZ?

Ama siz seçilmiş soy, Kral'ın kâhinleri, kutsal ulus, Tanrı'nın öz halkısınız. Sizi karanlıktan şaşılası ışığına çağıran Tanrı'nın erdemlerini duyurmak için seçildiniz.

1. Petrus 2:9)

Bir insanın hayatındaki en önemli deneyim İsa Mesih ile karşılaşması, onu Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etmesidir. Bunu yaptığınızda artık günahın ve doğal olarak da şeytanın esiri olmaktan kurtulursunuz. Rab’bin ailesinde yeni bir bebek olarak doğarsınız. Evinizde bebeklere nasıl davranılıyor? Büyük bir ilgi ve sevgi gösteriliyor değil mi? Mesih de kendi ailesinde doğanlara bunun aynısını yapar. Yeniden doğanlar yeni varlıklar olmuşlardır, kirli geçmişleri silinmiştir; artık bu kişiler aileye kendilerinden daha önce kabul edilmiş herkesle aynı haklara sahiptirler. İbrahim, Davut ve diğerleri bile bundan daha iyi bir muamele görmemiştir.

 

Yeni çocuklar aileye yeni katılmış olsalar da Rab’bin ailesinde yabancı gibi görülmezler. Bunun yerine yanlış bir şey yaptıklarında temizlenir ve tekrar doğru yola yönlendirilirler. Çağlar boyunca anne babalar ve diğer kardeşler ailenin yeni üyelerine yapmaları gerekenleri ve ailenin onlardan beklentilerini anlatmıştır. Onlara en iyi yollar gösterilir ve gereken tüm ilgi onlara sağlanır. Rab de kendi çocuklarına işte böyle davranır.

 

Mesih’te olduğumuzun bilincinde olmak önemlidir. İlk sorumluluğumuz  Rab’bin ilahi erdemlerini almaktır; böylece her zaman Rab’bin sözünde kalabiliriz. Size verilen görevi başarmak için neler yapma hakkınızın olduğunu bildiğinizden emin olun. Haklarını bilenler ve onları kullananlar Rab’bi hoşnut ederler. Rab sizden Mesih’teki konumunuzu bilmenizi ve Mesih’in sunduğu her şeye erişmenizi istiyor. Rab’bin çocukları için hazırladığı atmosferle hayatlarımızı nasıl dolduracağımızı Kutsal Metinler aracılığıyla öğreniyoruz. Bu dünyanın dışında yaşamamaya çalışın.

 

Yeniden doğduğumuzda olan şey son derece önemlidir. Çünkü karanlığın egemenliğinden alınıp ışığın egemenliğine taşınırız ve burada Rab’bin kurtuluşumuz için bize verdiği erdemleri almakla görevlendiriliriz.

 

Rab’bin kayıp insanlar için yaptıkları konusunda sessiz kalan Hristiyan derhal tövbe etmelidir. Bir insan günahtan kurtulduğunda henüz Rab’bin sevgisini deneyim etmemiş başkalarını da kurtarma yetkisine kavuşur. Yalnızca yeniden doğmuş olanlar başkalarını da Rab’bin ailesinde doğmaya yönlendirebilir. Bu görev dar kapıdan geçmeyi ve zor yoldan yürümeyi seçenlere verilmiştir (Matta 7:13).

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares