Günün Mesajı

09/03/2017 - RAB’BİN UYUMASINA İZİN VERMEYİN

Teknede giderlerken İsa uykuya daldı. O sırada gölde fırtına koptu. Tekne su almaya başlayınca tehlikeli bir duruma düştüler.

Luka 8:23

Bu onların hayatlarındaki en keyifli yolculuk olabilirdi; ama neredeyse bir felaketle bitiyordu. Öğrenciler teknede Rab’bin yanında olsalar da bir fırtına üzerlerine doğru gelmişti. Rab’bin içimizde uyumasına izin verdiğimizde şeytan uyanır. Rab’bi hala zaman varken uyandırın! Çünkü fırtına koptuğunda tehlikeli bir duruma düşeriz.

 

Öğrencilerin hayatlarında çok büyük bir ayrıcalıkları vardı; Mesih ile birlikte teknedeydiler. Ama onun uyumasına izin verdiler. İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul etmek bir insana sadece kurtulmuş olanların sahip olabileceği bir ayrıcalığı verir. Bu ayrıcalık Sonsuz Rab’bin kişinin yüreğinde yaşaması ayrıcalığıdır. Ama birçokları onu uykuya daldırır Eğer onu uyanık tutarsak bizim yararımıza çalışmasının da önünü açmış oluruz. Rab’bin varlığından keyif almayı bilenler daha iyi bir hayat yaşarlar çünkü dua ederken, Kutsal Kitap okurken ya da derin düşünürken Rab ile baş başa kalırlar. Bunun dışında Rab de bazen onları ziyaret eder ve yönlendirir. İsa gibi çok özel bir varlıkla yoldaş olma fırsatını kaçırmayın.

 

Eğer Rab’be dikkatimizi vermezsek onun yüreklerimizde uyumasına sebep oluruz. Bunun anlamı şeytanın bizi getireceği problemlerle rahatsız edebileceği, hayatımıza bizi üzecek felaketler ve durumlar getirebileceğidir. Ama bizi koruyan Rab ile birlikte hareket ettiğimizde o bizi tehlikelere karşı uyarır, geceleri yeni ezgilerle bizi esinler, bize dualarımızda söyleyecek doğru sözleri bildirir, kötülüğü yenmek için bizi mesheder ve tüm dualarımıza cevap verir. Kurtarıcımızın içimizde etkin olması kadar iyi bir şey yoktur.

 

Öğrenciler İsa’nın yanındaydılar ama yine de fırtına kopmuştu. Neden? Çünkü Rab uyuyordu! Dikkatli olun; her zaman Rab ile iletişim halinde kalın. Kutsal Kitabı okurken, onun sözleri üzerinde derin düşünün ve devamlı dua edin. Eğer sesli dua edemiyorsanız Baba’ya düşüncelerinizle seslenin. Rab ile yakın bir ilişki yaşayan birisi her zaman Rab’bin varlığını yanında hisseder. Bu yüzden şeytan o kişinin hayatına ayak basamaz.

 

Eğer gereksiz şeylerle zaman kaybetmiş ve Rab’bin uyumasına sebep olmuşsanız, şimdi onu uyandırma zamanıdır. Düşman etrafımızda aç bir aslan gibi kükreyerek dolaşıyor ve avlayabileceği kişileri arıyor (1. Petrus 5:8). O aslan gibi kükremekte ama gerçek aslan İsa’dır. Eğer gerçek aslan ortaya çıkar ve aktif olursa düşman kaçacaktır.

 

Büyük fırtınalardan korkmamış tek bir kahraman bile yoktur. Çünkü herkes doğal afetler karşısında tehlikeye açıktır. Ama İsa uyanık olduğunda şeytanın tüm saldırılarından kaçabiliriz. Rab’bi yüreğinizde uyandırmanızın; ya da belki de kendinizi uyandırmanızın zamanı gelmiştir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares