Günün Mesajı

12/03/2017 - RAB’BİN İŞLERİNİ EZGİYLE ÖVMEK

Yaptığın işleri ezgilerle övsünler, ya RAB,
Çünkü çok yücesin.

Mezmurlar 138:5

Rab’bin görkemini ölçmek ve hesaplamak mümkün değildir çünkü onun sınırı yoktur. Rab Her Şeye Gücü Yeten’dir. Tüm evrenin tek ve gerçek Rab’bidir. O her şeyi yaratan, görünen ve görünmeyen her şeyin yaratıcısıdır. Bu yüzden Rab’bin gücü ölçülemez. Onun isteği her zaman gerçekleşir. Görkemi tarif edilemezdir. Baba’ya ait olan her şey ölçülemezdir. Peki tüm yetkiye sahip olan Yüce Rab ile kim karşı karşıya gelebilir? Hiç kimse! Biz ise onun Sözüne göre hareket ettiğimizde ve onun yönlendirişini izlediğimizde, Rab’bin yaptıklarının aynılarını yapabiliriz.

 

Rab yollarını bize açıkladığında –bunlar her açıdan mükemmel yollardır- bize insanın asla üretemeyeceği bir şey sunmuş olur. Dahası, onun yolları ve işleri her zaman övgüye layıktır. Bu dünyanın kazananları yeryüzünün krallarıdır ve onların övgüyü Rab’be sunmaları, Rab’bin işlerini ezgilerle övmeleri gereklidir. Bu arada İsa’yı öven şarkılar besteleyip onları söylemek de iyidir. Çünkü o cennete giden yoldur (Mezmurlar 92:1).

 

Rab’bin yönlendirişine göre yürüyenler Rab’bin elde ettiği sonuçların aynılarını elde ederler. Bu yüzden bu yönlendirişi takip etmeliyiz. Göksel Baba bizi yönlendirdiğinde, yürümemizi istediği yolları bize göstermiş olur. Yüce Rab asla bizi kayıp olacağımız ya da imanda başarısız olacağımız yollara yönlendirmez. Rab’bin bize doğru yolu göstermesinin amacı savaşlarımızda başarıya ulaşmamızdır. Bu yüzden eğer her zaman Rab’bin yönlendirişini izlersek her zaman zaferli oluruz.

 

Kedere yer yok! Rab onun isteğini yerine getirenlere, işini yapmaları için gereken tüm imkanları sağlar. Bu imkanları kabul edip onları kullananlar Rab’bin aldığı sonuçların aynılarını alırlar.

 

Eğer bu işin bir sırrı varsa o bize açıklanmıştır. Bereketlerimizi almanın doğru yolunu biliyoruz. Çünkü kullanma kılavuzumuza, yani Rab’bin talimatlarına dikkat etmemek kendimizi karanlık ve bilinmeyen bir yerde maceraya atmak demektir.

 

Asla Rab’bin size gösterdiği yollardan şaşmayın. Nankör ve şükretmeyen biri olmayın. Yaratıcınızı onurlandırın. İsa’nın yaptığını yapın. O bize Baba’nın kendisine buyurduklarını yerine getirdiğini söylemişti (Yuhanna 14:31). Rab’bin açıkladığı her şey bir buyruktur. Rab’bin buyruklarını dinleyenler Rab’bin kullanmak isteyeceği kişiler olduklarını göstermiş olurlar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares